Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 176 (7177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Alt deceniu de împliniri răzlețe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Când vă povesteam de meciul Gent-Viitorul, transmis de Național TV, nu am amintit nimic de cel care l-a ajutat în comentariu pe Gabriel Guriță. Acesta era editorialistul de la Gazetă, Alin Buzărin. În mod curios, pe gsp.ro, la live text, curgeau mesajele negative sau bășcălioase la adresa comentariului. Probabil perceput ca fiind de modă veche, Buzărin nu avea priză la publicul tânăr al propriului ziar, deși stilul său era unul nonconformist. Dar nu pentru a compara gusturile l-am adus în discuție, ci pentru că l-am auzit și ieri, la emisiunea sportivă săptămânală pe care o ține la Național FM, alături de Horațiu Ciornei (spre deosebire de postul de televiziune din trust, pe care nu-l urmăresc deloc, postul de radio face parte din cele 6 setate în mașină). Ei bine, la un moment dat intră în direct Gheorghe Chivorchian, iar Buzărin îi propune un joc: el să enumere niște jucători, iar dacă interlocutorul recunoaște conjuctura, să continue enumerarea. Chivorchian acceptă provocarea, iar Buzărin recită ceva ce am recunoscut ca fiind o formulă mai veche de echipă a lui Șahtar Donețk. Cu Pyatov, Srna, Jadson, Wilian, Fernandinho, Luiz Adriano. Imediat, Chivorchian începe și el cu Pantilimon, Alexa, frații Karamian, Bourceanu, Curtean, Gigel Bucur... Mi-a picat și mie fisa, era vorba despre dubla Șahtior - Poli Timișioara, când Lucescu, proaspăt câștigător al Cupei UEFA, era eliminat din preliminariile Ligii Campionilor de Neluțu Sabău, discipolul său! Iar Chivorchian era pe atunci oficial al bănățenilor. Ocazia cu care ne era adus în atenție acest lucru, inclusiv lui Chivorchian, era împlinirea unui deceniu de la acel eveniment. Vorba cântecului, amintirile mă răscolesc, nu-mi venea să cred că au trecut 10 ani, asta fiindcă îmi amintesc perfect meciul retur, adică acela care consfințea neverosimila calificare, știu exact unde și cu cine eram! Și nu numai asta, mai știu că în acel sezon, pe lângă Unirea Urziceni în grupele LC, le aveam în grupele nou înființatei Liga Europa pe: Poli Timișoara, CFR Cluj, Steaua (pe vremea aia) și... Dinamo!

Ce ocupați eram în toamna lui 2009!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alt deceniu de împliniri răzlețe.
 Vizualizări articol: 1904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Alt deceniu de împliniri răzlețe5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei