Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 160 (7161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Prima tranşă

Montarea platformelor de gunoi semiîngropate se va finaliza la jumătatea lunii august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai importante lucrări de investiţii demarate în Suceava anul acesta, cea de modernizare a salubrizării menajere, prin montarea de platforme de colectare a gunoiului îngropate şi semiîngropate, prinde contur de la o zi la alta.

„În prezent avem 39 de platforme semiîngropate făcute, care cuprind 117 containere de câte trei metri cubi, fiecare platformă având câte trei sau şase locaţii. Acum lucrăm pe strada Bujorilor la un amplasament dublu, de şase containere a câte trei metri cubi fiecare, dar întâmpinăm probleme cu o maşină lăsată acolo de foarte mult timp, pentru care s-au trimis notificări. La un moment dat va fi mutată sau ridicată de către noi. Până la jumătatea lunii august vom finaliza de montat cele 11 platforme semiîngropate, după care le vom da pe toate în funcţiune”, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi, care s-a ocupat de acest proiect de la punerea sa pe hârtie până la implementarea sa efectivă.

Contractul de salubrizare menajeră semnat de Primăria Suceava pe 12 ani cu firmele Diasil şi Ritmic prevede amplasarea a câte 100 de puncte de colectare semiîngropate şi 100 îngropate, în tot oraşul.

„Aceste platforme sunt amplasate în toate cartierele municipiului Suceava, iar conform contractului, în primul an vom avea funcţionale 50 de platforme semiîngropate. Ridicarea acestor containere se va face cu o minimacara amplasată pe maşina de gunoi, capacele sunt negre sau galbene, adică pentru deşeuri menajere şi pentru cele selective. Foarte important este ca sucevenii să înţeleagă că trebuie să facă colectare selectivă, pentru noi, pentru oraş şi pentru viitorul copiilor noştri”, a subliniat Harşovschi.

Investiţia este românească, dar materialele sunt din Finlanda, aduse pe cheltuiala operatorului de salubrizare. Tocmai de aceea, ambasadorul Finlandei va fi invitat la Suceava la inaugurarea acestora.

Celelalte 50 de puncte de colectare pe care operatorii de salubrizare le au de realizat în 2019, pentru a se achita de obligaţiile contractuale, vor fi îngropate, acestea fiind menite să combată fenomenul „scormonitorilor de gunoaie”, dar şi cel al hoţilor de materiale reciclabile.

Tot conform contractului, în al doilea an, adică în 2020, vor fi amenajate încă 100 de puncte îngropate şi semiîngropate de colectare a deşeurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Montarea platformelor de gunoi semiîngropate se va finaliza la jumătatea lunii august.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Montarea platformelor de gunoi semiîngropate se va finaliza la jumătatea lunii august5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă mascarpone făcută acasă Este în trend, face parte din aproape toate rețetele de dulciuri ”fără foc” atât de căutate în perioada toridă de vară, este un ingredient plăcut și versatil, dar prețul la care găsim crema mascarpone în magazine... Citeşte