Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 160 (7161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concurs

Număr record de candidaţi care susţin examenul de titularizare pentru un post în învăţământul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
834 de candidaţi care vor o carieră la catedră s-au înscris pentru a susţine, în acest an, concursul de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar, numărul înscrişilor pentru titularizare fiind cel mai mare din ultimii ani. 
Potrivit prof. Alexandra Chirilă, inspector şcolar adjunct, ”din cei 834 de candidaţi, 43 provin din alte judeţe: Argeş, Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Timiş, Vrancea şi Vaslui, aceştia urmând să susţină proba la matematică – 15, învăţători – 5 candidaţi, educaţie fizică, educatoare, chimie, fizică, geografie, educaţie plastică, istorie, germană, engleză, turism şi servicii”. 
Titularizarea, examen prin care candidaţii se pot angaja pe o perioadă nedeterminată într-o şcoală, constă în două etape – susţinerea inspecţiilor speciale/probelor practice (3-28 iunie 2019) şi desfăşurarea probei scrise, aceasta din urmă fiind programată pentru săptămâna viitoare, pe 17 iulie. 
Alexandra Chirilă a mai precizat că examenul scris va fi susţinut în două centre de evaluare – Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava (458 de candidaţi) şi Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava (373 de candidaţi). 
Cei mai mulţi dintre înscrişi sunt aşteptaşi la proba pentru ocuparea unui post de învăţător – 128 de candidaţi, 107 vor un post de educatoare, 92 s-au înscris pentru educaţie fizică şi sport, 88 la limba şi literatura română, 72 la matematică, 54 la limba engleză, 30 la geografie, 28 la istorie etc. 
Din cei 834 de candidaţi, 225 sunt absolvenţi ai promoţiei 2019, cifră de asemenea mai mare comparativ cu anii trecuţi. 
 
Condiţii pentru titularizare 
Rezultatele vor fi afişate pe 23 iulie, pe 23 şi 24 iulie se depun contestaţiile la Inspectoratul Şcolar Suceava, iar pe 30 iulie vor fi transmise rezultatele finale. 
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 5 vor putea ocupa un post de suplinitor. 
Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.
 
Posturi disponibile 
O notă mare la concursul de titularizare nu garantează candidaţilor şi un loc ca profesor titular deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs foarte puţine posturi. 
Sunt doar 77 de posturi titularizabile (cu o viabilitate mai mare de patru ani), pentru câteva sute de candidaţi. 63 de posturi sunt în mediul urban şi 15 sunt în mediul rural, 14 sunt în învăţământul particular şi 63 în învăţământul de masă. 
Sunt 10 posturi titularizabile pentru educatoare, în condiţiile în care sunt 107 înscrişi. La matematică sunt tot 10 posturi, nouă la educaţie fizică, la învăţători sunt şapte posturi, şase posturi la fizică, trei la muzică, câte două la engleză, informatică etc. 
”Aceste posturi se ocupă la prima repartizare. Posturile care sunt vacante rezervate sau complete şi incomplete se ocupă în luna august în şedinţele de repartizare. Celelalte posturi, care au o viabilitate mai mică de patru ani, sunt în număr de 530, din care 406 sunt vacante şi 124 sunt rezervate. 
301 sunt complete şi 229 sunt incomplete, iar 269 sunt în mediul urban şi 261 în mediul rural”, a mai arătat Chirilă. 
Lista cu posturile disponibile pentru fiecare judeţ în parte poate fi consultată pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei – http://titularizare.edu.ro/2019/.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr record de candidaţi care susţin examenul de titularizare pentru un post în învăţământul sucevean.
 Vizualizări articol: 2397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Număr record de candidaţi care susţin examenul de titularizare pentru un post în învăţământul sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă mascarpone făcută acasă Este în trend, face parte din aproape toate rețetele de dulciuri ”fără foc” atât de căutate în perioada toridă de vară, este un ingredient plăcut și versatil, dar prețul la care găsim crema mascarpone în magazine... Citeşte