Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 160 (7161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă rezolvată

Harşovschi: Proiectul de amenajare a 4.400 de parcări de reşedinţă va fi votat luna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul care are ca scop final modernizarea a aproape 4.400 de locuri de parcare dintre blocuri, respins de doi ani în Consiliul Local, va fi din nou repus în discuţie, de data aceasta având toate premisele pentru a fi adoptat.

„În urmă cu doi ani de zile, pe 27 iulie am intrat în Consiliul Local cu un proiect de modernizare a 4.364 de locuri de parcare din municipiul Suceava - toate acele locuri pe care sucevenii au amenajat locuri de parcare, cu balast, pietriş, beton, pavaj etc..

Din nefericire, timp de doi ani de zile nu am găsit înţelegere în Consiliul Local pentru a modifica felul în care arată Suceava, având nevoie de două treimi din voturile deliberativului. De multe ori am stat blocaţi într-un vot, al celor de la PSD. Dar luna aceasta, proiectul de amenajare a 4.400 de parcări de reşedinţă va fi votat, după doi ani de aşteptări”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, în calitate de iniţiator.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca, în al 12-lea ceas, simbolic, cei de la PSD să fie de acord cu acest proiect respins de nenumărate ori, sub diferite pretexte, chiar dacă votul lor nu mai este decisiv, în condiţiile în care proiectul are nevoie acum doar de majoritate simplă (50% + 1 din voturi) pentru a fi adoptat.

Lucian Harşovschi a precizat paşii care urmează de la adoptarea proiectului până la concretizarea sa în teren: „Pentru cele 4.400 de locuri de parcare pe care le trecem în domeniul privat al municipiului Suceava vom face o licitaţie pentru reabilitare să desemnăm un proiectant şi constructor, care să se angajeze ca în termen de 24 sau 36 de luni să modernizeze aceste suprafeţe, în tot oraşul. Ulterior, după finalizarea lucrărilor şi intabularea acelor parcele, terenul intră în domeniul public al municipiului Suceava şi nu va mai putea fi retrocedat, vândut sau cedat către alţii”.

Viceprimarul sucevean a ţinut să le mulţumească celor care au susţinut acest proiect şi au avut răbdare în tot acest timp cât a fost blocat: „Le mulţumesc sucevenilor pentru încredere şi le promit că nu mai este mult până vom rezolva aceste probleme, pentru că acum legislaţia ne permite să modernizăm aceste parcări!”

Pentru ca proiectul de modernizare a parcărilor de reşedinţă să fie demarat de anul acesta, măcar la nivel de proiectare, va fi nevoie ca după adoptare să i se aloce finanţare, printr-o rectificare bugetară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harşovschi: Proiectul de amenajare a 4.400 de parcări de reşedinţă va fi votat luna aceasta.
 Vizualizări articol: 3567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Harşovschi: Proiectul de amenajare a 4.400 de parcări de reşedinţă va fi votat luna aceasta3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă mascarpone făcută acasă Este în trend, face parte din aproape toate rețetele de dulciuri ”fără foc” atât de căutate în perioada toridă de vară, este un ingredient plăcut și versatil, dar prețul la care găsim crema mascarpone în magazine... Citeşte