Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 iul 2019 - Anul XXIV, nr. 160 (7161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A IX-a ediţie

Conferinţă pentru pasionaţii şi specialiştii în ştiinţele limbajului şi ale literaturii, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) găzduieşte, în perioada 11-12 iulie, cea de-a IX-a ediţie a conferinţei „Discurs critic şi variaţie lingvistică”, eveniment ce oferă masteranzilor şi doctoranzilor, precum şi specialiştilor în ştiinţele limbajului şi ale literaturii, posibilitatea de a dialoga dintr-o perspectivă pluridisciplinară.

Doctoranzii din universitatea suceveană, dar şi din alte centre universitare, vor putea susţine şi argumenta rezultatele propriilor cercetări, se vor întâlni cu specialiştii din domeniu şi vor profita de oportunitatea de a dezbate subiectele pentru care au optat.

Potrivit reprezentanţilor USV, ”ediţia din acest an, intitulată <Restituiri. Analiza şi interpretarea textelor <<uitate>>, vizează cercetarea unui corpus variat de texte, neexplorate încă sau a căror validare culturală s-a realizat cu întârziere ori superficial şi nesistematic. Deschiderea spre o investigare (inter)naţională ar putea astfel conduce la noi direcţii de abordare pentru anii următori”.

Ca în fiecare din ediţiile precedente, cele mai bune lucrări vor fi publicate în volum sau într-o revistă cu recunoaştere internaţională (Meridian critic, www.meridiancritic.usv.ro).

Temele conferinţei sunt - Texte literare inedite; Studii şi articole "obliterate": opinii nevalorificate; Limba documentelor din arhive: tipuri de texte arhivistice; Proiecte de antologii; Varia.

Conferinţa se desfăşoară în baza acordului interinstituţional cu Universitatea din Pisa, cu universităţi din Republica Moldova şi Ucraina (masterate şi doctorate în cotutelă).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţă pentru pasionaţii şi specialiştii în ştiinţele limbajului şi ale literaturii, la USV.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţă pentru pasionaţii şi specialiştii în ştiinţele limbajului şi ale literaturii, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă mascarpone făcută acasă Este în trend, face parte din aproape toate rețetele de dulciuri ”fără foc” atât de căutate în perioada toridă de vară, este un ingredient plăcut și versatil, dar prețul la care găsim crema mascarpone în magazine... Citeşte