Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 138 (7139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dorne Arini

Valoarea pagubelor produse în incendiul de la firma de prelucrarea lemnului se ridică la 500.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiul puternic izbucnit joi dimineaţă, în jurul orei 5.20, la o hală de prelucrare a lemnului din satul Călineşti, comuna Dorna Arini, a făcut pagube însemnate. În urma estimărilor făcute de către proprietarii societăţii de prelucrare, valoarea acestora se ridică la circa 500.000 de euro, după ce o mare parte din bunurile aflate în curtea firmei au fost cuprinse de flăcări.

Focul a fost semnalat în jurul orei 05.20, în urma unui apel la 112 care anunţa că în hala de debitare-prelucrare a lemnului, aparţinând unei firme din localitatea Călineşti, a izbucnit un incendiu.

La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Vatra Dornei, care au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

În urma incendiului, care a fost lichidat după circa 6 ore de intervenţie, a ars în totalitate hala de debitare-prelucrare material lemnos în suprafaţă de 600 metri pătraţi şi au fost afectate un utilaj tip volă, un utilaj de prelucrare a materialului lemnos, trei instalaţii de tip banzic simple şi un banzic automat, un utilaj cu patru feţe buncăr evacuare rumeguş, un circular, două pendule mari de îndreptat, un banzic vertical pentru tâmplărie şi alte scule, drujbe, bormaşini, aparat automat de ascuţit pânze de banzic, aparat de ascuţit pânze de circular, redresor, aparat de sudură, generator şi un compresor. De asemenea, a fost afectată parţial clădirea în suprafaţă de 80 metri pătraţi cu destinaţie de grup administrativ, birouri şi locuinţă dispusă în capătul halei şi a fost distrusă parţial o semiremorcă parcată în apropiere. Au fost distruse de asemenea în totalitate o rulotă şi un banzic tip panglică aflate lângă hală.

Din primele cercetări ale pompierilor militari rezultă că focul a izbucnit, probabil, prin efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. Pompierii au reuşit să salveze clădirea centralei termice, hala de depozitare şi o incintă de uscare a lemnului. S-au mai salvat circa 500 metri cubi lemn pentru prelucrare şi 100 de metri cubi de cherestea. Valoarea prejudiciului a fost estimată la circa 500.000 euro, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugerea din culpă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valoarea pagubelor produse în incendiul de la firma de prelucrarea lemnului se ridică la 500.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Valoarea pagubelor produse în incendiul de la firma de prelucrarea lemnului se ridică la 500.000 de euro5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei