Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 138 (7139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, prezenţi la „European Schools Etna Expo” - Sicilia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară (CTIA) au fost prezenţi recent la „European Schools Etna Expo”, în Sicilia, la ultima activitate de învăţare din cadrul proiectului Erasmus Plus „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas” (SIKULA), la şcoala coordonatoare Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “Enrico Medi” din Randazzo - Sicilia. Oaspeţi la această activitate au fost reprezentanţii şcolilor partenere din Spania, Croaţia, Portugalia şi România. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat elevii: Diana Popovici, Mihai Negruşeri şi Radu Nuţu, din clasa a XI-a, specializarea turism şi alimentaţie, însoţiţi de profesoarele Violeta Iacentiuc şi Cristina Lupan.

 

Oficialităţi la deschiderea activităţii

După cum ne-a declarant coordonatoarea proiectului, prof. Violeta Iacentiuc, “activitatea de învăţare de la şcoala siciliană a avut ca punct central evenimentul internaţional European Schools Etna Expo, o expoziţie ce s-a desfăşurat pe durata a două zile în centrul oraşului de la poalele Etnei, Randazzo”. La deschiderea expoziţiei a participat primarul localităţii, care a felicitat toate şcolile implicate pentru eforturile depuse în cadrul proiectului SIKULA. Şi directoarea şcolii italiene a ţinut să mulţumească participanţilor pentru colaborarea foarte bună şi pentru activităţile realizate în timpul celor 2 ani (2017-2019). În piaţa centrală a oraşului, fiecare dintre cele cinci şcoli partenere a avut la dispoziţie standuri în care au expus postere cu fotografiile realizate în timpul mobilităţilor proiectului, prezentând itinerariile specifice pentru cultura, arhitectura, frumuseţile naturale şi gastronomia locală ale regiunilor şcolilor implicate.

 

Program artistic cu dansuri şi cântece tradiţionale

Echipa suceveană a propus patru itinerarii prin care potenţialii turişti să descopere cele mai importante obiective culturale, arhitecturale, gastronomice, frumuseţile naturale, atât din oraşul Suceava, cât şi din zona Bucovinei (Dragomirna, Marginea, Suceviţa, Cacica, Gura Humorului, Voroneţ). Pe lângă standurile cu postere şi pliante turistice, fiecare partener a avut şi un alt stand pentru prezentarea şi degustarea de produse gastronomice tradiţionale.

Vizitatorii expoziţiei au avut astfel posibilitatea de a vedea imagini cu cele mai frumoase obiective turistice din zonele şcolilor implicate, dar şi de a gusta din bucatele specifice fiecărei ţări. Echipa de la CTIA Suceava a oferit cu succes spre degustare tradiţionalul cozonac, zacuscă, pastă de păstrăv, caşcaval afumat, slănină şi cârnaţi tradiţionali bucovineni. De asemenea, în cadrul evenimentului „European Schools Etna Expo” s-a realizat de către elevii şcolilor partenere un program artistic cu dansuri şi cântece tradiţionale, program stabilit şi repetat chiar în primele două zile ale activităţii de învăţare. Elevii români au dansat împreună cu elevii spanioli, italieni, croaţi şi portughezi tarantela, flamenco, „Hora de la Bălăceana”, dansuri portugheze şi croate.

„Un moment foarte apreciat de public a fost interpretarea live a unei hore bucovinene de către eleva Diana Popovici. Portul nostru tradiţional a atras atenţia tuturor vizitatorilor, echipa română prezentându-se la superlativ atât cu posterele profesionale, cu mâncarea gustoasă, dar şi cu un program artistic reuşit”, a mai spus prof. Violeta Iacentiuc.

 

Promovarea Bucovinei peste hotare

Participanţii suceveni au concluzionat că activitatea finală din cadrul proiectului Erasmus Plus „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas” (SIKULA) a fost un real succes. Un număr mare de vizitatori, locuitori ai oraşului Sicilia, dar şi turişti străini, au admirat şi apreciat obiectivele turistice prezentate de suceveni, itinerariile propuse, dansurile şi cântecele tradiţionale, mâncarea tradiţională din cele cinci ţări partenere. Echipa română a promovat zona turistică Bucovina, lansând public, inclusiv prin interviurile realizate de televiziunea locală, „invitaţia de a vizita România, o ţară frumoasă, cu multe locuri care merită să le vezi într-o viaţă, cu tradiţii bine păstrate şi o gastronomie deosebită”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, prezenţi la „European Schools Etna Expo” - Sicilia.
 Vizualizări articol: 2127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, prezenţi la „European Schools Etna Expo” - Sicilia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei