Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 132 (7133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Colegi semicentenari

Promoția 1969 a Liceului „Ștefan cel Mare” s-a reunit cu prilejul jubileului de 50 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

1969 – 2019. Un arc peste timp al unei generații frumoase, numeroase, de zeci de ștefaniști. După 50 de ani, absolvenții promoției 1969 s-au revăzut cu prilejul întâlnirii de semicentenar, orevedere plină de emoție, de încântare și nostalgie.

Promoţia 1969 a lăsat urme adânci în peisajul valorilor şi personalităţilor sucevene, mulţi dintre absolvenţi având evoluţii de excepţie în carieră. Tinerii de atunci au devenit între timp profesori, medici, ingineri, oameni de afaceri etc.

Intonarea lui Gaudeamus Igitur, alocuțiunile profesorilor, momentul de reculegere, strigarea cataloagelor au fost doar câteva secvenţe din programul revederii. A fost o festivitate căreia i s-a acordat însemnătatea cuvenită, mai ales că astfel de evenimente au loc la intervale destul de rare, iar numărul celor ce participă este, așa cum viața o așterne, din ce în ce mai redus.

Prof. Constantin Mărgineanu a menționat în debutul evenimentului că promoția din care face parte s-a revăzut de șapte ori de-a lungul celor 50 de ani scurși de la absolvire, demonstrând astfel că este una dintre cele mai unite generații ale colegiului.

 

„O superbă herghelie de mânji ce nu știau de bici și ham”

„Iubiți colegi purtând același hram/ Serbăm 50 de ani/ O veșnicie de când întâia oară ne porneam de aici/ Ca o superbă herghelie de mânji ce nu știau de bici și ham (...)”. Au fost versurile cu care Sandu Bălan, absolvent 1969, și-a început alocuțiunea, urmată de cuvântul directorului Dan Popescu, acesta arătând că nu este ușor ca instituția să mențină ștacheta acolo unde generația lor a plasat-o.

„Dumneavoastră sunteți ambasadorii noștri, sunteți repere identitare, cu realizări deosebite în domeniul profesional. Trăim zile în care educația nu e în cea mai bună formă, însă ethosul ștefanist continuă aventura cunoașterii și generează instrucție de mare calitate”, a menționat Popescu, acesta inserând în discursul său și o serie de anecdote umoristice care să reflecte starea de spirit actuală a școlii românești.

La rândul său, prof. Rodica Alexandru, directoare a liceului la acea vreme, le-a urat ”bun venit acasă” foștilor săi elevi, cărora le-a vorbit despre „școala noastră care aduce lumină în suflet, o fereastră deschisă”. ”Mă mândresc și eu, alături de dumneavoastră și de toate generațiile care au trecut prin liceu, de oamenii de calitate, harnici, muncitori, puși să clădească, să pună o cărămidă mai sus față de ceea ce au găsit”, a spus Rodica Alexandru.

Evenimentul a beneficiat și de participarea dr. Cleopatra Cabuz, inginer cercetător de prestigiu în SUA. Absolventă a Liceului „Ștefan cel Mare”, promoția 1974, actualmente stabilită în Minessota, dr. Cabuz este membru al Academiei de Inginerie din Statele Unite, cea mai prestigioasă recunoaştere profesională pentru inginerii cercetători din SUA.

Discuțiile au continuat, profesori și elevi redescoperind în arhiva amintirilor poveşti emoționante, poveşti care le vor hrăni sufletele până la următoarea întâlnire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promoția 1969 a Liceului „Ștefan cel Mare” s-a reunit cu prilejul jubileului de 50 de ani.
 Vizualizări articol: 4984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
Promoția 1969 a Liceului „Ștefan cel Mare” s-a reunit cu prilejul jubileului de 50 de ani4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei