Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 132 (7133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Evaluare

Inundaţiile din ultimele zile au provocat pagube de aproximativ 300 de milioane de lei în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inundaţiile din ultima perioadă din judeţul Suceava au provocat pagube de circa 300 de milioane de lei. În ședinţa de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi, a prezentat un raport cu privire la pagubele produse de ploile abundente și de inundaţiile din perioada 21 mai – 4 iunie 2019. Potrivit raportului, în această perioadă majoritatea pagubelor au fost provocate de creșterea debitelor pe cursurile de apă, scurgeri de pe versanţi și blocarea podurilor și podeţelor cu aluviuni și material vegetal.

Daniel Drăgoi a arătat că inundaţiile au produs pagube în 36 de unităţi administrativ-teritoriale, cu 79 de localităţi, valoarea totală a acestora fiind de circa 124 de milioane de lei. De asemenea, inundaţiile au afectat cinci poduri, 30 de podeţe, o punte, 5,48 km de drum judeţean, 185,837 km de drum comunal, 57,61 km de străzi, la care se adaugă 0,538 km apărări de mal, 0,2 km eroziuni, 0,6 km decolmatări.

„La acestea se adaugă alte pagube reprezentând efecte negative produse de evenimente hidrometeorologice periculoase, inundaţiile provocând eroziuni, colmatări sau deteriorări de orice fel ale cursurilor de apă cadastrate,  în zonele în care sunt în pericol locuinţe, obiective socio-economice, elemente de infrastructură, inclusiv căi de comunicaţie rutieră, feroviară și altele. Astfel, sub acest aspect au fost afectate 15 unităţi administrativ-teritoriale, cu 18 localităţi, valoarea totală a acestor pagube fiind  de circa 157 de milioane lei”, a declarat directorul SGA Suceava. El a precizat că în urma intervenţiei instituţiilor cu atribuţii în gestionarea unor astfel de riscuri, situaţia a revenit la normalitate, fără a fi puse în pericol vieţi omenești.

Daniel Drăgoi a precizat că în cazul podului de pe DN17 A, de la kilometrul 50, în zona localităţii Suceviţa, unde apa căzută în cantităţi mari a produs eroziuni, s-a asigurat protecţia cu arocamente, se circulă pe o bandă și jumătate și se menţine restricţia de 7,5 tone și lăţimea de 5 metri, restricţiile fiind semnalizate corespunzător. 

„Pentru evaluarea și inventarierea pagubelor și distrugerilor provocate de creșterile de temperatură, căderi abundente de precipitaţii și efecte ulterioare, prin ordin de prefect s-au constituit comisii de evaluare a pagubelor, fiind întocmite, până acum, 34 de procese verbale și 2 note de constatare”, a mai spus Drăgoi.

Pe de altă parte, Prefectura Suceva a transmis că echipe ale acestei instituţii vor efectua în continuare evaluări ale pagubelor produse de inundaţii în alte localităţi ale judeţului,  care vor face obiectul unui alt raport de sinteză ce  va fi analizat în ședinţa CJSU de săptămâna viitoare, urmând ca ambele rapoarte să stea la baza iniţierii unui proiect de Hotărâre de Guvern pentru acordarea unor despăgubiri.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inundaţiile din ultimele zile au provocat pagube de aproximativ 300 de milioane de lei în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inundaţiile din ultimele zile au provocat pagube de aproximativ 300 de milioane de lei în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei