Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 124 (7125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instanţa

Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, este suspendat din nou din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, îşi pierde din nou această funcţie. Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că printr-o hotărâre din data de marţi, 28 mai 2019, a Curţii de Apel Suceava s-a admis recursul declarat de Prefectura Suceava şi a fost casată sentinţa nr. 269 din 1 aprilie 2019 şi, în rejudecare, s-a respins cererea de suspendare a Ordinului Prefectului nr. 130/23.05.2018, formulată de primarul Nicolae Chiriac. Mirela Adomnicăi a spus că, în aceste condiţii, îşi produce efectele depline ordinul de prefect prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, ca urmare a constatării încălcării regimului juridic al conflictelor de interese.

Prefectul a precizat că în acelaşi timp este suspendată de drept Hotărârea Consiliului Local al oraşului Broşteni nr. 16 din data de 11 aprilie 2019 prin care s-a constatat încetarea, înainte de expirarea duratei normale, a calităţii de viceprimar al oraşului Broşteni ca urmare a demisiei acestuia, pe baza atacării de către Prefect a actului administrativ în faţa instanţei judecătoreşti competente, pentru motive de nelegalitate. Mirela Adomnicăi a arătat că în perioada în care mandatul primarului este încetat,  atribuţiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul oraşului Broşteni.

Reamintim că primarul liberal al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, a fost repus în funcţie la începutul lunii iulie printr-o decizie a Tribunalului Suceava. În şedinţa din data de 1 aprilie a.c., magistraţii suceveni au hotărât suspendarea ordinului prefectului judeţului Suceava din data de 23 mai 2018 pentru încetarea înainte de termen a mandatului de primar al lui Nicolae Chiriac. Ordinul a fost emis după ce Nicolae Chiriac a pierdut un proces cu Agenţia Naţională de Integritate. Edilul din Broşteni a fost găsit în conflict de interese de către ANI, pentru că „în calitate de consilier local a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Broşteni privind organizarea păşunatului în anul 2010 la nivelul oraşului Broşteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Oraşului Broşteni şi Asociaţia Crescătorilor de Animale <Ciobănaşul> Broşteni (asociaţie în cadrul căreia deţine calitatea de membru şi preşedinte)”. Nicolae Chiriac a fost ales în iunie 2016 pentru un al doilea mandat de patru ani, a deţinut funcţia de viceprimar al oraşului Broşteni în perioada 17 iunie 2009 - 13 iunie 2011, dar şi calitatea de consilier local în mandatul 2008-2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, este suspendat din nou din funcţie.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, este suspendat din nou din funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei