Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 124 (7125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dispută de durată

Ping-pong cu amenzi între un bărbat şi Poliţia din Liteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un adevărat joc de ping-pong se derulează între un bărbat din Liteni şi poliţia din aceeaşi localitate. În decurs de numai câteva luni, Ştefan Florescu a fost amendat de două ori de poliţişti pentru că ar fi apelat abuziv serviciul 112. Prima amendă i-a fost aplicată pe 10 mai 2018, numai că omul a contestat-o în instanţă, iar judecătorul care a analizat dosarul a ajuns la concluzia că procesul verbal de contravenţie trebuie anulat, iar bărbatul a fost exonerat de la plata amenzii de 500 de lei.

A doua amendă a fost aplicată în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar bărbatul a decis să o atace şi pe aceasta în instanţă, deoarece este de părere că poliţiştii au comis un abuz şi în loc să rezolve probleme reale din Liteni s-au apucat să-l vâneze.

 

Amendă dată de poliţişti şi anulată de judecători

Istoria primei amenzi are un trecut mai lung. Cunoscut ca un activist tenace, Ştefan Florescu şi-a ridicat în cap autorităţile locale din Liteni reclamând în mai multe rânduri că se exploatează balast în mod ilegal, iar maşinile care transportă materialul nu respectă tonajul, ceea ce a dus la degradarea podului care traversează râul Suceava şi care face legătura cu satul Roşcani.

La fel s-a întâmplat şi în mai 2018, când Ştefan Florescu a sunat la 112 şi a reclamat că a fost anunţat de alte două persoane că se exploatează ilegal balast din albia râului Suceava, iar alte persoane aruncă gunoi pe malurile râului.

Poliţiştii care au mers la faţa locului nu au constatat aspectele reclamate, motiv pentru care l-au amendat cu suma de 500 de lei pe Ştefan Florescu. Bărbatul a atacat în instanţă procesul verbal de sancţionare, iar judecătorul a constatat că „probele administrate în cauză nu sunt decisive în stabilirea vinovăţiei contravenientului, iar instanţa nu-şi poate forma convingerea că petentul a reclamat în mod fals la 112 că persoane necunoscute aruncă deşeuri şi le ard sau că persoane necunoscute excavează fără autorizaţie”.

În aceste condiţii, amenda a fost anulată, iar Ştefan Florescu exonerat de orice fel de obligaţie.

 

Amendat din nou, deoarece „fapta are caracter de repetare”

Noua amendă a fost aplicată pe 14 mai 2019 pentru motive similare. Mai exact, poliţistul venit la faţa locului a decis să-i aplice lui Ştefan Florescu o sancţiune de 1.000 de lei. Motivul? „A apelat în  mod nejustificat serviciul 112, solicitând intervenţia poliţiei la podul de peste râul Suceava al DJ 208C de pe raza oraşului Liteni, sesizând că pe acel pod trec maşini de mare tonaj încărcate şi a solicitat luarea de măsuri deşi DJ 208C şi podul sus-menţionat nu au limită de tonaj, fapta având caracter de repetare”, se arată în procesul verbal de sancţionare.

Ştefan Florescu a contestat şi această amendă în instanţă şi crede că este ţinta unei acţiuni voite împotriva sa din partea celor care deţin balastierele ale căror utilaje exploatează balast din albia râului Suceava, persoane care sunt mână în mână cu autorităţile locale.

„Am sesizat şi autortităţile de la Bucureşti şi Bacău din domeniul apelor, dar mi-au transmis că autorităţile locale sunt cele în măsură să oprească haosul şi exploatarea ilegală de balast. Sper ca cineva să îşi îndrepte atenţia şi să ia măsuri până nu e prea târziu”, a precizat Ştefan Florescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ping-pong cu amenzi între un bărbat şi Poliţia din Liteni.
 Vizualizări articol: 2887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ping-pong cu amenzi între un bărbat şi Poliţia din Liteni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei