Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 124 (7125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recunoaştere

Fălticeneanca Carmen Uscatu, cofondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte viaţa”, premiată de ambasadorul SUA, Hans Klemm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Carmen Uscatu, din Fălticeni, cofondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte viaţa”, a fost premiată, marţi, de Ambasada Statelor Unite în România, în cadrul unei ceremonii de omagiere a femeilor care demonstrează curaj şi spirit de conducere în susţinerea drepturilor omului, a egalităţii femeilor şi a progresului social, asumându-şi adesea riscuri personale.

În total, şapte românce au fost premiate de ambasadorul Hans Klemm pentru că sunt „lideri puternici, care îi inspiră pe alţii şi sunt profund dedicate comunităţilor lor”.

Prin Asociaţia “Dăruieşte Viaţă”, Carmen Uscatu, alături de colaboratoarea sa Oana Gheorghiu (şi ea premiată), strânge din donaţii şi sponsorizări banii necesari construirii primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România.
„Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu au dat dovadă de un curaj, un devotament şi o perseverenţă extraordinare în eforturile neînfricate de a oferi speranţă copiilor care înfruntă cancerul şi familiilor lor. Prin Asociaţia <Dăruieşte Viaţă>, Carmen şi Oana au reuşit un lucru aproape imposibil: au strâns donaţii de peste 26.000.000 de euro de la peste 1.800 de companii şi 260.000 de donatori individuali pentru a realiza planurile pentru şi a construi un spital de oncologie pediatrică, primul spital nou din România în peste trei decenii”, arată ambasada SUA.

Rata de supravieţuire a copiilor bolnavi de cancer este de 80% în UE. Dar, din nefericire, 1 din 2 copii din România care suferă de cancer nu supravieţuieşte.

 

Bursa de fericire

Pe parcurs, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu au inspirat o nouă mişcare civică, au creat „Bursa de fericire”, prima platformă online de strângere de fonduri care le permite donatorilor să urmărească traseul banilor. Prin „Bursa de fericire”, de la lansare până în prezent, donatori individuali au strâns peste 36.000.000 de euro pentru proiecte dedicate copiilor bolnavi de cancer. În ciuda cadrului care face strângerea de fonduri din ce în ce mai dificilă, ele continuă să pledeze neobosit.

„Carmen şi Oana se numără printre cele mai bune exemple de implicare civică devotată şi curaj, prin eforturile de a-şi îndeplini visul de a revoluţiona sectorul medical din România şi de a-i ajuta pe copii să lupte cu cancerul”, transmite Ambasada SUA.

De cealaltă parte, în discursul său, ambasadorul Hans Klemm a arătat: „Sunt încântat că aţi putut cu toţii să fiţi alături de noi la celebrarea a şapte românce care întruchipează munca în folosul concetăţenilor, spiritul de iniţiativă şi, mai presus de orice, curajul. Deşi fiecare dintre aceste femei se ocupă cu probleme diferite cu care se confruntă România, toate ne inspiră şi ne reamintesc că persoanele hotărâte pot schimba lucrurile şi pot aduce schimbări durabile în comunităţile lor şi în toată ţara.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticeneanca Carmen Uscatu, cofondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte viaţa”, premiată de ambasadorul SUA, Hans Klemm.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Fălticeneanca Carmen Uscatu, cofondatoarea Asociaţiei ”Dăruieşte viaţa”, premiată de ambasadorul SUA, Hans Klemm3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei