Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 121 (7122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reguli încălcate

Transporturi ilegale de material lemnos, depistate de poliţişti în trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii silvice în întreg judeţul, poliţişti împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava au efectuat o serie de controale în trafic, depistând câteva astfel de cazuri doar în ultimele zile.

Trei astfel de cazuri au fost identificate doar în timpul zilei de vineri şi s-au soldat cu amenzi contravenţionale şi confiscarea unor cantităţi de lemn, transportate ilegal.

Vineri dimineaţă, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni a oprit pe strada Cuza Vodă din cartier două autoutilitare care transportau material lemnos fără documente de provenienţă. La volanul celor două maşini se aflau doi bărbaţi, de 42 respectiv 70 de ani, din comuna Arbore, care transportau în primul caz, 3 metri cubi de lemn de arin şi cireş, iar în al doilea, 3 metri cubi de lemn de esenţă plop, ambii neavând documente de provenienţă a lemnului. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit procese-verbale de constatare a contravenţiilor, fiind confiscată cantitatea totală de 6 metri cubi material lemnos, în valoare totală de 733,85 lei, care a fost lăsată în custodie la Ocolul Silvic Adâncata.

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 14.30, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus a oprit pentru control, pe strada Calea Cernăuţi din localitate, o autoutilitară marca Mitsubishi, condusă de un bărbat de 67 de ani din comuna Bilca, care transporta material lemnos. Fiindu-i solicitate documentele personale, ale autoutilitarei şi cele referitoare la încărcătură, bărbatul a declarat că nu deţine nici un aviz de însoţire a lemnului. Conducătorul auto a refuzat transportarea materialului lemnos la ocolul silvic, la faţa locului fiind chemate organele silvice care au inventariat materialul lemnos, stabilind că este vorba despre cantitatea de 1,02 metri cubi de cherestea tivită vrac. Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de 651,75 de lei, a fost confiscată şi dată în custodie personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, iar bărbatul s-a ales cu o amendă de 8.000 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Depistaţi în trafic cu un plus de cantitate de lemn faţă de cea înscrisă în aviz

Vineri seara, în jurul orei orei 23.40, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au oprit pentru control pe DN 2H din comuna Horodnic de Jos, o autoutilitară marca Mercedes Benz care transporta material lemnos şi era condusă de un bărbat de 44 de ani din oraşul Vicovu de Sus. Bărbatul le-a prezentat documentele poliţiştilor, dar aceştia au sesizat o diferenţă de cantitate faţă de cea înscrisă în aviz, solicitând astfel intervenţia silvicultorilor. La punctul de descărcare Atelier Împletituri Marginea, personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a inventariat  încărcătura, rezultând un plus de 10,76 metri cubi de cherestea faţă de cantitatea înscrisă în documentul de însoţire. Firma căreia îi aparţinea transportul a fost sancţionată contravenţional cu 5.000 lei, iar cantitatea de 10,76 metri cubi cherestea, în valoare de 6.875 lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În cursul dimineţii care a urmat, în jurul orei 05.20, poliţiştii din cadrul  aceleiaşi Secţii de Poliţie Rurală Marginea au oprit pentru control pe DN 2H, din comuna Horodnic de Jos, o autoutilitară marca MAN, care transporta material lemnos, fiind condusă de un tânăr de 26 de ani din oraşul Vicovu de Sus, care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoutilitarei şi avizul de însoţire secundar, în care era trecută cantitatea de 9,06 metri cubi de cherestea de esenţă răşinoase. Poliţiştii au avut şi de această dată suspiciuni legate de cantitatea reală transportată, astfel încât maşina a fost condusă la acelaşi punct de descărcare, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a inventariat materialul lemnos. În urma cubării, a rezultat un plus de 2,11 metri cubi cherestea faţă de cantitatea înscrisă în documentul de însoţire. Bărbatul a fost sancţionat

contravenţional iar cantitatea de lemn în plus,  în valoare de 1.348 lei, a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transporturi ilegale de material lemnos, depistate de poliţişti în trafic.
 Vizualizări articol: 1037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transporturi ilegale de material lemnos, depistate de poliţişti în trafic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei