Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 121 (7122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Împăratul omagiat la Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Recolta în Bucovina”

Recolta în Bucovina, şi mai ales în părţile despre ameadădi, va fi în anul acesta foarte slabă, căci mai multe săptămâni după olaltă a fost o secetă şi o arşiţă aşa de mare că mai toate pânele au închiercit şi s’au uscat. Păpuşoiul pe unele locuri n’a legat mai defeliu, ci a remas sterp, eară pe altele nici n’a crescut. Dar’ nici fructe nu vom ave multe şi mai ales perje, căci peatra de asprimăvară şi omidile au stricat foarte mult pomilor. Şi legume, din causa secetei, încă vor fi puţine”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 7, Suceava, 15 August 1887.

 

„Împăratul omagiat la Suceava”

„În presara zilei de 18 August 1915, cetăţenimea Sucevei a inaugurat serbarea patriotică prin un frumos conduct de torţe care a străbătut, în sunetul muzical, calea principală a oraşului până în dreapta palatului administrativ, unde reprezentantul primăriei, consilierul guvernial V. Gribovschi, a vorbit în limba germană, iară parohul Mihai Sârbul în cea românească, aducând în numele cetăţenimei omagiile de credinţă şi supunere pentru Maiestatea Sa Împăratul”.

„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 161, 27 August 1915.

 

„Să fie puse la dispoziţia populaţiei sortimente variate de mărfuri”

„După cît am aflat, tovarăşului Biderman, directorul OCL <Aprozar> - Rădăuţi, îi plac tare mult roşiile, precum şi alte sortimente de legume şi fructe. Aceasta presupune că el ar trebui să se ocupe mai mult de aprovizionarea oamenilor muncii cu sortimente variate de fructe şi legume. De fapt, lucrurile nu stau chiar aşa. Cele 3 centre de desfacere ale <Aprozarului> nu sunt întotdeauna aprovizionate cu cantităţi suficiente de mărfuri. Din această cauză cartofii şi ceapa se vînd chiar din primele ore ale dimineţii. Cei care doresc să cumpere mai tîrziu aceste produse nu le mai găsesc la chioşcuri şi sunt nevoiţi să le procure de pe piaţa particulară...Oamenii muncii din oraşul Rădăuţi doresc ca <Aprozarul> să le pună la dispoziţie sortimente cît mai variate de mărfuri mult cerute în acest sezon. Îmi permit să-i comunic tovarăşului Biderman, precum şi celorlalţi factori răspunzători de aprovizionarea pieţei cu legume şi zarzavaturi, că nu numai lor le plac ardeii, cartofii, păstăile verzi, fructele şi că trebuie să aibă în permanenţă grijă de cerinţele oamenilor muncii. E timpul să se ia cele mai potrivite măsuri pentru ca chioşcurile OCL <Aprozar> să pună la dispoziţia populaţiei sortimente variate de mărfuri” 

„Zori Noi”, Anul X, Nr. 2712, 9 August 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Împăratul omagiat la Suceava”.
 Vizualizări articol: 1649 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Împăratul omagiat la Suceava”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei