Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 121 (7122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După primul exit-poll

Flutur: Astăzi începe drumul spre guvernare al dreptei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, după anunțarea primelor rezultate ale exit-poll-ului după alegerile europarlamentare de ieri, că „de astăzi începe drumul de guvernare al dreptei românești”. Gheorghe Flutur a spus că în momentul de față asta arată actuala „ecuație politică”. „Vom vedea mai departe despre ce este vorba. Dar când câștigi un loc fruntaș înseamnă că-ți crește responsabilitatea și începe drumul spre guvernare”, a spus Flutur. El a subliniat că drumul spre guvernare al dreptei românești nu înseamnă că începe „de mâine”. „Am spus că începe drumul spre guvernare. Vom vedea când. Gândiți-vă că sunt patru rânduri de alegeri. Semnalul populației acum este dat. Vom avea și alegeri prezidențiale și locale și parlamentare. Vom vedea când se va întâmpla. Important este că populația a reacționat pozitiv la ceea ce vrea să facă PNL și noi trebuie să ne pregătim ca oameni responsabili. Nu am spus de mâine”, a declarat liderul liberalilor suceveni.

Gheorghe Flutur a subliniat că PNL este primul partid din România validat de electorat. „Avem răbdare pentru a vedea rezultatele finale. Din punctul meu de vedere, mobilizarea la vot a avut două componente. Una era legată de schimbarea socialiștilor de la putere, care începe acum și care va dura, dar  e o tendință care se simte. Și a doua este consolidarea de drept și apărarea independenței justiției. Dacă vorbim de procentul surprinzător de mare de participare la vot, asta arată voința populației majoritare din România pentru drumul european și pentru ca România să rămână în Uniunea Europeană și să se consolideze. De asemenea, aceste rezultate au fost o palmă zdravănă dată social-democraților care prin tot ceea ce au făcut sau mai bine zis nu au făcut au încercat să ne scoată din Uniunea Europeană. Dar important este acest semnal de mobilizare”, a mai spus Flutur.

El a remarcat faptul că și la aceste alegeri PSD „a rămas repetent” în Diaspora, în condițiile în care sute de mii de români nu au putut să voteze. „Am crezut poate unii din noi că în 10 august anul trecut a fost un accident faptul că PSD i-a gazat pe cei din Diasporă. Nu a fost un accident. Astăzi au încercat să-i țină la coadă, să-i învețe minte să nu mai voteze. Or democrația costă. Și eu sunt convins că semnalul este de prăbușire a socialiștilor populiști din România, care au încercat doar prin măsuri populiste să supraviețuiască. Dar în România costă foarte mult aceste gesturi”, a mai declarat președintele PNL Suceava.

Nu în ultimul rând, el a remarcat faptul că prezența la urne în județul Suceava pentru alegerile europarlamentare, de 42%, este una foarte bună, „absolut surprinzătoare”, care a combătut campania de descurajare dusă de PSD. De asemenea, Flutur a spus că și prezența la vot pentru referendumul pentru justiție a fost una foarte bună, el subliniind faptul că în ambele situații principalii care au ajutat la această prezență la vot au fost pesediștii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Astăzi începe drumul spre guvernare al dreptei.
 Vizualizări articol: 3982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: Astăzi începe drumul spre guvernare al dreptei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei