Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 119 (7120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar STRATON

Cezar STRATON


Căsătoria: între Rai şi Iad (III)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motto: „Diferenţa principală dintre o nevastă şi un vulcan este că vulcanul nu îşi mimează erupţiile.” (Tim Dedopoulos)

Casanova. „A te căsători e o prostie - credea personajul nostru - dar ea devine mortală când e comisă de un bărbat ale cărui puteri fizice slăbesc”. Nimic mai adevărat, am putea afirma privind şi azi în jurul nostru, prilej de a împărtăşi o altă subtilă constatare a italianului pribeag pe la curţile europene: „între frumuseţe şi urâţenie nu e adesea decât un punct aproape imperceptibil.” (C.S.)

Adrisant(prea… cunoscut). „Simt o nevoie nebună de tine, nu mai pot dormi departe de tine, fără să te văd, să te ating, să te am… Renée, îngerul meu, n-am mai iubit pe nimeni, niciodată, atât de mult. Vino, devorează-mă, sunt numai al tău!”. Emoţionanta misivă de amor turbat a fost scrisă de un tomnatic deputat al New National Party (Africa de Sud) şi era destinată asistentei sale politice, Renée Thompson, de legiuitorul aflat „în delegaţie”, în provincie. Numai că a fost trimisă, din grabă, taman soţiei…Nevestei înşelate i-au dat imediat lacrimile (de furie), mai ambetată fiind ca o Miţă caragialeană, şi a intentat imediat divorţul, în ciuda – ori poate din pricina, în sensul că nu dobândise „anticorpi”? – celor 30 de ani de căsnicie „perfectă”, neafectată deloc până în acea zi de suspiciuni şi gelozie. Ba, pe deasupra – pac, la „Războiul”! – a oferit presei scrisorica roz-bombon.

Adult.Stadiu matur, în care un om primeşte dreptul de a debita tembelisme pe care un copil s-ar jena să le gândească şi câştigă obiceiul de a practica tot felul de acte dubioase, dar socialmente admise.

Adulter. 1. Adulterul perfect este cel ce durează puţin timp. Doar astfel cele două părţi nu-şi fac speranţe şi visuri deşarte, nu ajung la plictiseală şi reproşuri, iar secretul poate rămâne pecetluit. 2. O eseistă canadiană: doar primul adulter e cel care contează, cel dificil de comis şi de trăit, ca orice prim pas într-o direcţie nouă, necunoscută. Următoarele nu sunt decât nişte repetări, tot mai uşoare, mai banale. Te afunzi în plăcere şi uitare cu obişnuinţa cu care seara tragi storurile ca să poţi adormi mai repede...

Ahhh...Un studiu realizat în SUA arată că sunt necesare, în medie, 104 „încercări” pentru a concepe un copil. În funcţie de dorinţa, de nerăbdarea genitorilor, asediul amoros fertil durează între 6 şi 9 luni. O americancă din 10 îşi pune partenerul „la treabă”, în perioadele fertile, de îndată ce acesta se întoarce de la slujbă (să-l invidiem ori să-l compătimim?). De acord, „procesul tehnologic” o fi el delicios, dar parcă e prea mult să faci amor cu programare, după un orar rigid (sic!). Probabil astfel se şi explică faptul că 70% din femei preferă să rămână însărcinate în urma unui raport spontan şi nu al unuia premeditat contabiliceşte.

Ajutor(umanitar). Cadou plătit de săracii ţărilor bogate, oferit bogaţilor ţărilor sărace. Alb. Oare rochia mireselor este albă numai din cauză că ea trebuie să „rimeze”, anticipativ, cu culoarea frigiderului, aragazului, maşinii de spălat rufe? Cocoş. La mine în casă cântă cocoşul. Muzica şi versurile: găina.

Leac.De când au aflat femeile că în bloc s-a mutat o prostituată, le-au dispărut brusc migrenele. Ofertă. Eşti sigur că vrei să simţi că trăieşti? Îţi place adrenalina şi aventura? Fă-mă nevasta ta... şi ai dat de dracul! Îndemânări. Femeile nu ştiu să parcheze, dar eu mă întreb: cum naiba reuşesc să scoată sutienul fără să-şi dea jos tricoul!?

Test.– Domnule doctor, cum au ieşit analizele soţului meu? – Doamnă, regret sincer, dar le-am încurcat cu cele ale altui pacient! – Şi eu ce fac? – Duceţi-l în pădure şi dacă se întoarce acasă, nu vă mai culcaţi cu el!Alunecare. „Atunci când o atingi, o ai, o trăieşti, fericirea trebuie salvată, întreţinută, „ţinută cu ambele mâini”. Că ea „alunecă precum un peşte viu”, are tendinţa intrinsecă de a fugi, de a-ţi scăpa” (A. Bocca). Zău că nu ştiu cine este dna Bocca, dar cred că „guriţa ei adevăr grăieşte”...

Amanda(Lear). Vedeta anilor 1980 crede că femeile care vorbesc mult despre sex ori fac paradă de el sunt cele care au parte de sex puţin şi nesatisfăcător. „Priviţi-o pe Madonna, adaugă Amanda: natura ei intimă este fidelitatea. <Devoratoarele de bărbaţi> arată şi se poartă ca nişte călugăriţe”. Adică – încerc eu să pricep – „călugăriţa” este de fapt o „călugăriţă” (insecta).

Amant(ă).1. Cel ideal ar trebui să se transforme, pe la 7 dimineaţa, într-o îngheţată asortată (respectiv într-o bere rece). 2. În ciuda aparenţelor, nu ţi-o alegi. Ea îţi cade pe cap (Claude Anet) „ca o ţiglă de pe acoperiş”. 3. Iubeşte iubirea, dar îşi dispreţuieşte, uneori inconştient, amantul.

Amendament. Dacă mâine s-ar introduce, spre dezbatere, în Parlament, „Teorema lui Pitagora”, aleşii noştri ar propune o mulţime de amendamente. Din fericire – cel puţin pentru geometrie – cum observa regretatul Grigore Moisil, această „lege” (ca şi cea a lui Arhimede, de pildă, ca să-l citez pe spiritualul profesor) nu poate fi supusă la vot.

Ameţite.Nu de iubire, ci de alcool. Ori mai bine zis, de alcool înaintea iubirii: 75% dintre englezoaicele din categoria de vârstă 18-50 de ani au mărturisit că preferă să facă dragoste după ce s-au „pilit” serios, iar una din 20 recunoaşte chiar că nu a făcut-o niciodată în stare de perfectă luciditate. Psihologii implicaţi în acest studiu pun acest comportament pe seama lipsei de încredere în sine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căsătoria: între Rai şi Iad (III).
 Vizualizări articol: 2642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Căsătoria: între Rai şi Iad (III)5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei