Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 121 (7122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sentinţe

Condamnări definitive pentru încă patru hoţi din Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru tineri de etnie romă din Şcheia au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Suceava într-un dosar în care au fost judecaţi pentru mai multe furturi, comise din societăţi comerciale dar şi din casele unor persoane fizice.

Cea mai mare pedeapsă a fost primită de Nicolae Simi Bozomală,

în condiţiile în care judecătorii au contopit practic două sentinţe. 

Pentru furturile din acest dosar, Bozomală a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare, pedeapsa fiind contopită cu una mai veche, de 3 ani şi 4 luni. Această condamnare este pentru o tentativă de omor, după ce Bozomală a lovit un bărbat cu un cuţit, în timpul unei încăierări. În urma contopirii pedepselor, judecătorii au ajuns la concluzia că Nicolae Simi Bozomală are de executat un total de 4 ani şi 2 luni de închisoare. Având în vedere faptele, o tentativă de omor şi mai multe furturi, se poate spune că inculpatul a scăpat uşor.   

Marian Simion Bozomală a fost condamnat definitiv şi el în acest dosar la 2 ani şi 6 luni de închisoare. Aceştia se află deja după gratii pentru alte fapte.

În acelaşi dosar de furturi, Constantin Gabriel Oltean a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată. Acesta a fost judecat  pentru fapte comise în perioada în care era minor.

Un alt membru al familiei de romi Bozomală, Iulian Cornel, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 2 ani, tot pentru furt calificat în formă continuată. 

 

Mulţi infractori din Şcheia se află după gratii. Alţii vin din urmă 

La mijlocul lunii mai, alţi doi fraţi Bozomală din Şcheia au ajuns după gratii.

Poliţiştii au descins în ţigănia de la Şcheia, în căutarea lui Marian-Simion Bozomală, în vârstă de 24 de ani, condamnat definitiv pentru furturi (n.r. cel condamnat şi în dosarul de furt despre care am scris mai sus), dar căutat de mai multă vreme şi dat în urmărire naţională şi internaţională. Poliţiştii au exploatat o informaţie şi l-au găsit în timp ce se ascundea într-un hambar din locuinţa mamei sale. În timpul acţiunii de prindere, la care au participat şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale, mai multe rude au început să se manifeste agresiv, poliţiştii reacţionând pentru îndepărtarea acestora cu spray iritant lacrimogen. În grupul agresiv a fost identificat, în principal, Ilie-Robert Bozomală, în vârstă de 23 de ani, unul dintre fraţii urmăritului. Acesta ar fi încercat să declanşeze o acţiune violentă la adresa poliţiştilor, proferând ameninţări şi injurii. Ilie Robert Bozomală a ajuns şi el după gratii, pus sub acuzare pentru ultraj.

Tot recent, alţi trei indivizi de etnie romă din Şcheia, cu antecedente penale şi foarte violenţi, au fost condamnaţi definitiv la pedepse grele, de până la 18 ani şi 6 luni de închisoare, pentru un viol în grup.

Numărul infractorilor din Şcheia ajunşi după gratii în ultima perioadă este mare, însă asta nu înseamnă că oamenii de bună credinţă pot să stea liniştiţi, în locul lor apărând alţi infractori, mulţi dintre ei la vârste la care nu răspund penal ori au răspundere penală limitată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări definitive pentru încă patru hoţi din Şcheia.
 Vizualizări articol: 1311 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnări definitive pentru încă patru hoţi din Şcheia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei