Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 115 (7116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reguli încălcate

Acţiune de amploare în întreg judeţul, pentru combaterea infracţionalităţii silvice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au desfăşurat, în perioada 14-16 mai, o amplă acţiune de controale în cadrul Planului de acţiune „Scutul Pădurii 2019”, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii silvice pe raza întregului judeţ. În timpul celor trei zile au fost aplicate mai multe contravenţii pentru abaterile identificate în teren, fiind deschise şi dosare penale pentru identificarea unor infracţiuni silvice.

La sediul unei firme cu specific de exploatare silvică din comuna Dorna Candrenilor, poliţiştii împreună cu specialiştii au constatatcă agentul economic a încălcat normele legale în domeniu, angajaţii săi tăind fără drept 4 arbori din specia molid, care nu prezentau amprenta circulară a dispozitivului special  de marcare.Volumul materialului lemnos tăiat în cadrul delictului a fost stabilit de către specialiştii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava la 1,635 metri cubi cu o valoare de 352,93 lei. Firma a fost sancţionată contravenţional şi pentru alte abateri constatate, aplicându-se 3 sancţiuni în cuantum total de 7.000 lei, ca măsură complementară dispunându-se confiscarea cantităţii de 1,635 metri cubi material lemnos, în valoare de 629,97 lei.

În cursul aceloraşi controale, a fost depistat un bărbat de 35 de ani din Slatina, în timp ce transporta pentru o firmă din Pojorâta, cu ansamblul rutier, cantitatea de 31,48 metri cubi lemn rotund de răşinoase, care nu corespundea din punct de vedere al speciei înscrisă în avizele de însoţire prezentate pentru control. S-a mai constatat faptul că societatea emitentă a avizelor de însoţire nu a respectat procedura de raportare a datelor în aplicaţia informatizată, fiind consemnate numere de înmatriculare diferite faţă de cele existente pe mijloacele de transport. Firma a fost sancţionată cu două amenzi în cuantum total de 6.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 31,48 metri cubi de lemn rotund răşinoase, în valoare de circa 9.500 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama.

O verificare efectuată în aceeaşi zi la o firmă de profil din Poiana Stampei, a dus la constatarea faptului că firma a achiziţionat fără provenienţă legală cantitatea de 20,12 metri cubi cherestea răşinoase, precum şi alte abateri de la legislaţia silvică, aplicându-se 3 sancţiuni în valoare totală de 15.000 de lei şi confiscarea întregii cantităţi de cherestea, în valoare de 12.856 lei.

 

Dosare penale deschise pentru constatarea infracţiunilor de tăieri ilegale şi furt de arbori

În alte două cazuri, poliţiştii împreună cu specialiştii silvici au observat abateri grave de la legislaţie, fiind constatate astfel infracţiuni de tăiere de arbori şi furt, cercetate în cadrul unor dosare penale deschise pe numele celor vizaţi.

În timpul zilelor de 8 şi 9 mai, cu revenire la data de 16 mai, echipele mixte de control au efectuat un control în suprafaţa de fond forestier aparţinând Unităţii Administrativ Teritoriale Vicovu de Jos, pentru verificarea respectării normelor silvice legale.La finalizarea verificărilor au fost identificate 88 cioate provenite de la tăierea fără drept a 88 arbori de esenţă răşinoase, speciile molid şi brad, cioate care au fost inventariate şi marcate de către specialiştii silvici. Volumul şi valoarea prejudiciului este în curs de calculare, însă organele de control au deschis un dosar penal pentru cercetarea infracţiunilor de „tăiere fără drept şi furt de arbori”.

În cursul aceloraşi verificări, în apropierea unei locuinţe situată în apropierea fondului forestier, au fost depistate alte 11 cioate din speciile brad şi molid. În urma investigaţiilor făcute, s-a stabilit că autor al tăierii arborilor este un bărbat de 50 ani din comuna Vicovu de Jos, care a susţinut că arborii îi puneau în pericol locuinţa şi integritatea personală. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de„tăiere fără drept de arbori”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiune de amploare în întreg judeţul, pentru combaterea infracţionalităţii silvice.
 Vizualizări articol: 1061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiune de amploare în întreg judeţul, pentru combaterea infracţionalităţii silvice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei