Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 115 (7116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infracţiuni

Şoferi fără permis de conducere sau cu permisul suspendat, pericole publice pe drumurile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea fără permis reprezintă una dintre cele mai grave infracţiuni rutiere ce pot fi comise pe drumurile publice, cei care se pornesc la volan fără a avea acest drept fiind sancţionaţi drastic de poliţişti. Câteva astfel de cazuri au fost înregistrate în judeţ în ultimele zile, pe numele protagoniştilor fiind deschise dosare penale.

Unul dintre cazuri, petrecut spre finalul săptămânii, l-a avut drept protagonist pe un bărbat de 40 de ani, din comuna Arbore. Oprit de poliţiştii rădăuţeni pe DN 2H la Bădeuţi, la volanul unui autoturism VW Passat, acesta le-a prezentat o fotocopie a unui permis de conducere emis de autorităţile din Ucraina. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere şi implicit cu privire la valabilitatea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii l-au condus pentru cercetări pe bărbat, la sediul Poliţiei Rădăuţi, unde în urma verificărilor  făcute în bazele de date comune, s-a stabilit că bărbatul nu este deţinător de permis de conducere eliberat de nici un stat.El este cercetat în continuare în cadrul unui dosar penal deschis pe numele său, pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 03.20, un tânăr de 19 ani din Cârlibaba,în timp ce conducea un autoturism VW pe DN 17B, prin comuna Dorna Arini, din direcţia Vatra Dornei către Ortoaia,  într-o curbă periculoasă la dreapta, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma impactului ,şoferul şi un alt tânăr de 27 de ani din autoturism au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale.În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în cursul acelei nopţi, autoturismul îi fusese încredinţat de către un tânăr de 17 ani din Cârlibaba, pentru a fi condus circa 15 km, până în locul unde s-a produs accidentul, ambii tineri neavând permis de conducere. Mai mult de atât, tânărul de la volan avea şi o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat şi s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducere fără permis de conducere”, la fel cum proprietarul de 17 ani a autoturismului s-a ales cu un dosar penal pentru„încredinţarea unui vehicul unei persoane care se afla sub influenţa alcoolului”.

 

Depistat cu 117 km/h, un şofer avea permisul suspendat tocmai pentru aceeaşi abatere

Alte două cazuri de conducere fără permis au fost sancţionate de poliţiştii suceveni, în cursul serii de sâmbătă.

În jurul orei 19.30,  o patrulă din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Compartimentul Rutier, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 17A,  în comuna Suceviţa, a observat cum din sens opus venea un autoturism marca Audi A6, cu viteza de 117 km/h, pe un sector de drum cu viteza maximă admisă de 50 km/h. Odată cu oprirea regulamentară a maşinii, poliţiştii au constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 28 de ani din comuna Suceviţa, care a prezentat pentru control documentele autoturismului şi cartea de identitate, declarând că are permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile, tocmai pentru depăşirea limitei de viteză. Suspendarea permisului a fost confirmată în timpul accesării bazei de date, pe numele celui de la volan fiind întocmit un alt dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat”.

Trei ore mai târziu, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălcăuţi, în timp ce se aflau în patrulare pe DJ 209 D prin comuna Şerbăuţi, a oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra, care se deplasa dinspre centrul satului Şerbăuţi către municipiul Suceava. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 18 ani din satul Şerbăuţi, care a prezentat pentru control documentele autoturismului, declarând verbal că nu are permisul de conducere asupra sa. În urma

interogării bazelor de date s-a constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere valabil, pentru nici o categorie de vehicule.De asemenea conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi fără permis de conducere sau cu permisul suspendat, pericole publice pe drumurile sucevene.
 Vizualizări articol: 1274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferi fără permis de conducere sau cu permisul suspendat, pericole publice pe drumurile sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei