Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 115 (7116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Afacere stopată

Autoturism marca VW Phaeton, burduşit cu ţigări de contrabandă. Şoferul a fost arestat, iar maşina va fi confiscată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contrabanda cu ţigări nu are nici o limită. O dovedeşte şi ultima captură făcută de poliţişti în cursul zilei de vineri, 17 mai. În baza unei informaţii pe care au primit-o, oamenii legii au aflat că pe traseul Vicovu de Sus - Vicovu de Jos - Voitinel - Horodnic de Sus - Marginea - Sucevița se află în trafic o maşină cu numere de Bulgaria prin intermediul căreia se transportă o cantitate mare de ţigări de contrabandă.

La aproximativ o oră după ce au primit această informaţie, lucrătorii Secţiei Poliţiei Rurale 3 Marginea au identificat maşina în trafic, pe drumul naţional 2E. La vederea maşinii de poliţie, şoferul a devenit agitat, iar mai apoi a parcat autoturismul marca VW Phaeton, cu numere de Bulgaria în faţa unui bar din Horodnic de Sus.

Cum nu au găsit pe nimeni în maşină în momentul în care au ajuns şi ei în faţa barului, poliţiştii au pătruns în interior şi l-au identificat pe şofer, un anume Gheorghe Cozma, de 63 de ani, din Vicovu de Sus.

Şoferul a fost verificat corporal, iar în unul din buzunare a fost găsită cheia autovehiculului. Nu mică a fost surpriza când au deschis maşina şi au observat că aceasta este practic burduşită cu ţigări de contrabandă, marca Marble, fără timbru, cu inscripția „for duty free sale only”.

Pentru a afla cantitatea exactă de ţigări care a fost capturată, autoturismul marca VW Phaeton a fost dus la sediul Poliției municipiului Rădăuți. Aici s-a stabilit că este vorba de 15.147 pachete de țigări marca Marble, în valoare de 167.330 de lei. Ţigările au fost ridicate pentru a fi confiscate.

La fel s-a întâmplat şi cu autoturismul marca VW Phaeton, în valoare de circa 35.000 de lei, care a fost indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

În cursul zilei de vineri, pe numele lui Gheorghe Cozma a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Ulterior, bărbatul a fost dus în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Suceava, care a decis să-l aresteze pentru o perioadă de 30 de zile pe Gheorghe Cozma, decizie care nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Suceava.

 

Cu câteva zile mai devreme, un alt şofer a fost prins în trafic cu aproape 32.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Este al doilea caz care se înregistrează în decurs de numai câteva zile în aceeaşi zonă. Marţi seară, în zona comunei Marginea, un şofer aflat la volanul unui autoturism marca VW Sharan, cu numere de Bulgaria, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia fiind nevoiţi să pornească în urmărirea lui. La un moment dat bărbatul a abandonat maşina pe malul pârâului Suceviţa şi a fugit, ignorând somaţiile oamenilor legii. La scurt timp acesta a fost găsit ascuns într-o gheretă, iar poliţiştii au aflat la scurt timp şi de ce încerca să scape.

Poliţiştii au stabilit că e vorba de Petru Ştefan Bobu, de 34 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care a fost dus la sediul poliţiei, pentru audieri. În interiorul maşinii au fost descoperite mai multe cartuşe cu ţigări fără timbru de provenienţă, iar în urma inventarierii făcute, după ce autoturismul a fost transportat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, în zona banchetei din spate, care fusese demontată anterior, şi în zona portbagajului a fost identificată cantitatea de 31.798 de pachete de ţigări fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 de lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 12.000 de lei a fost şi el indisponibilizat pentru cercetări.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, iar ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rădăuţi a decis să-l plaseze pe Petru Ştefan Bobu în arest la domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autoturism marca VW Phaeton, burduşit cu ţigări de contrabandă. Şoferul a fost arestat, iar maşina va fi confiscată.
 Vizualizări articol: 3499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autoturism marca VW Phaeton, burduşit cu ţigări de contrabandă. Şoferul a fost arestat, iar maşina va fi confiscată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei