Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 115 (7116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preotul Gheorghe Saftiuc de la Dolhasca a plecat la Ceruri

Luni, 20 Mai 2019 (14:28:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Gheorghe Saftiuc de la Dolhasca a plecat la Ceruri duminică, 19 mai 2019. S-a născut în comuna Salcea, în 1959, în ziua de 10 aprilie, din părinţii Mihai şi Maria Saftiuc, bucovineni din Cernăuţi. În memoria multor oameni, preotul Saftiuc rămâne omul care a reînviat Spitalul de la Dolhasca, unitate medicală care a funcţionat până la începutul anilor ’90 ca filială a Spitalului Municipal Fălticeni. Acest lucru a fost posibil datorită părintelui Saftiuc, de la Parohia „Învierea Domnului” din Dolhasca, care a fost sprijinit în curajosul său demers de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia „Mila Creştină” Dolhasca și alte instituții. Preotul Gheorghe Saftiuc a fost și consilier economic la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, spunea într-o predică: „părintele Saftiuc, maica preoteasă şi fiul lor Mihai sunt oameni îngăduitori şi de ajutor, făcând peste puterile lor ceea ce au trebuit să facă pentru binele oamenilor”.

 

Mesaj de condoleanţe la trecerea la cele veşnice a PC Preot Gheorghe Saftiuc

Cu adâncă întristare şi nespusă durere, am aflat de trecerea, prematură, la Domnul a Preotului Gheorghe Saftiuc, de la Parohia Dolhasca, Protopopiatul Fălticeni, în seara zilei de duminică, 19 mai 2019, după o grea suferinţă. 
Părintele Gheorghe Saftiuc a fost un vlăstar altoit pe viţa Hristos, împlinind cu dăruire deplină atât slujirea preoţească în parohia încredinţată lui, cât şi pe cea de consilier eparhial, la care a fost chemat. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi sociale, s-a îngrijit de bunăstarea lăcaşului de cult în care a slujit, şi mai cu seamă a fost atent la suferinţa „fraţilor mai mici ai lui Hristos” pentru care a ridicat un aşezământ în care să-şi găsească adăpost.
În aceste momente de vremelnică despărţire de Preotul Gheorghe Saftiuc, întru aşteptarea Învierii de obşte, suntem alături de familia îndurerată, de toate rudele, de cei cunoscuţi şi apropiaţi părintelui, precum şi de întreaga comunitate a credincioşilor Parohiei Dolhasca, la care se adaugă toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat, precum şi toţi cei care sunt astăzi marcaţi de vestea dureroasă a morţii unui vrednic preot.
Ne rugăm lui Dumnezeu pentru întărirea şi mângâierea lor. Iar pentru sufletul Părintelui Gheorghe ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Arhiereul Veşnic, să-l aşeze în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-l cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

 

Condoleanţe din partea DGASPC Suceava

A încetat să mai bată inima unui Om care, de-a lungul a 20 de ani, a fost părinte spiritual, a dăruit iubire şi a oferit casă şi ocrotire mai multor zeci de copii abandonaţi de propriile familii. 

Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe” Dolhasca a fost înfiinţat în ianuarie 1999 printr-un proiect de colaborare între Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Consiliul Judeţean Suceava şi Fundaţia ”Mila Creştină” condusă de preotul Saftiuc Gheorghe.

Acesta şi soţia sa, Mioara, au influenţat pozitiv destinele a zeci de copii abandonaţi, de-a lungul anilor, s-au bucurat de realizările acestora, au construit garsoniere pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecţie, au construit un spital menit să aline suferinţele celor fără sprijin.

Ne vor lipsi nouă, dar mai ales copiilor şi tinerilor ocrotiţi de-a lungul anilor, cuvintele pline de dragoste de semeni, dar şi de fermitate pentru că un copil se creşte cu dragoste, fermitate şi respect, pentru a ajunge un Om pe picioarele lui!

Ne va lipsi lumina din ochii părintelui Saftiuc, harul şi înţelepciunea sa.

Întregul colectiv al DGASPC Suceava, suntem alături de colega noastră, preoteasa Mioara Saftiuc, care conduce Centrul de Plasament ”Sfântul Gheorghe”, suntem alături de copiii proprii, dar şi de copiii pentru care părintele Saftiuc era mai mult decât un tată, era sfătuitor şi duhovnic!

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Nadia Creţuleac, director executiv DGASPC Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul Gheorghe Saftiuc de la Dolhasca a plecat la Ceruri.
 Vizualizări articol: 4460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Preotul Gheorghe Saftiuc de la Dolhasca a plecat la Ceruri4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei