Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 110 (7111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a semnat contractul pentru extinderea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 2

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul de extindere şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din acest municipiu. Contractul a fost semnat de Ilie Boncheş şi de directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regionale Nord-Est, Vasile Asandei. Primarul din Vatra Dornei a precizat că valoarea totală a proiectului este de aproape 7,3 milioane de lei. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

El a arătat că proiectul urmăreşte amenajarea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Vatra Dornei, prin reabilitarea şi dotarea spaţiilor existente, precum şi prin extinderea acesteia cu un etaj. „În promovarea acestui proiect s-a avut în vedere faptul că infrastructura trebuie să satisfacă atât cerinţele învăţământului obligatoriu, respectiv clasa pregătitoare şi cele opt clase obligatorii, precum şi cele ce ţin de învăţământul complementar, respectiv programul <Şcoala după şcoală>, program deja lansat şi implementat în această şcoală”, a arătat Ilie Boncheş.

El a arătat că proiectul include lucrări pentru realizarea şi refuncţionalizarea acceselor, reconfigurarea demisolului cu cabinete medicale şi spaţii tehnice, reabilitarea parterului cu spaţii dedicate procesului educaţional, săli de clasă, grupuri sanitare, laborator fizică şi administraţie, în timp ce la primul etaj vor fi reabilitate sălile de clasă, grupurile sanitare, laboratorul de biologie şi o sală profesională. Ilie Boncheş a spus că în proiect este inclusă şi construcţia unui nou etaj, care va avea şase săli de clasă, grupuri sanitare, o bibliotecă şi un cabinet de informatică. Boncheş a mai precizat că la aceeaşi şcoală vor fi achiziţionate şi bănci şi scaune, table şcolare magnetice, calculatoare, alt mobilier, dar şi echipamente pentru instalaţiile de încălzire.

Pe lângă acest proiect, Primăria Vatra Dornei mai are deja semnate contractele şi a început lucrările la un proiect pentru Liceul „Ion Luca”, la internat şi cantină, precum şi schimbare destinaţie în săli de clasă şi internat. Valoarea proiectului este de circa 4,365 milioane de lei, la care se adaugă o contribuţie locală de 315.000 de lei, lucrările fiind deja în curs de realizare. Tot prin PNDL II, Primăria Vatra Dornei a început lucrările de reabilitare şi modernizare a Şcolii Gimnaziale Nr. 1, valoarea investiţiei fiind de 2,713 milioane de lei, plus 104.016 lei contribuţie locală. Ilie Boncheş a mai declarat că prin PNDL II s-a obţinut o finanţare de aproape trei milioane de lei, la care se adaugă circa 236.000 de lei contribuţie locală, pentru continuarea lucrărilor la grădiniţa cu orar prelungit de pe str. Chilia, nr. 9A.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a semnat contractul pentru extinderea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 2.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a semnat contractul pentru extinderea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 25.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei