Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 110 (7111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Gura Humorului - O persoană demnă de toată lauda”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Din Rădăuţi”

„După cum am audit dela oameni competenţi în prepanaţia din Rădăuţi se vinde într’o vinere, care e diua iarmarocului săptămânal, rachiu în preţ de aproape 3.000 florini şi când e prepanaţia în chef bun chiar până şi la 3.500 florini. Dacă se consideră că afară de prepanaţie mai esistă încă şi-o mulţime de crâşmuţe şi prăvălii cu băuturi spirtuoase, apoi ori şi cine îşi poate închipui cam câţi bani lasă poporul nostru într’o vinere în Rădăuţi pe rachiu. Dreptul prepanaţiei acesteia, care se ţine în arândă de mai mulţi companişti din seminţia lui Israil e al fondului ort. or. ear’ mulţimea poporului care cinstesce din ea e încă ort. or...se potrivesce!!!”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 4, Suceava, 1 Iuli 1887.

 

„Gura Humorului - O persoană demnă de toată lauda”

Noul primar al oraşului, d-nul Cărăuş Traian, este o persoană demnă de toată lauda. Iubit de cetăţeni, prevenitor şi amabil, d-sa desfăşoară o intensă activitate gospodărească stăruind la înzestrarea urbei cu toate achiziţiile sale de edilitate modernă. Străzile sunt bine îngrijite, curate. Se pun trotuare, parte pe cheltuielile primăriei, parte pe cheltuială particulară. Vechea uzină electrică fiind neîndestulătoare se va lucra la mărirea acesteia, eventual la construirea unei uzine noi. Reţeaua electrică va trebui mărită şi modernizată. De asemenea şi abatorul, care nu mai poate face faţă necesităţilor va fi renovat şi mărit”.

„Suceava”, Organ zilnic al Ţinutului Suceava, răspânditor de graiu, simţire, faptă şi gând românesc, Anul I, nr. 150, 7 Iulie 1939.

 

Comitetele Provizorii

„În zilele de 7, 8 şi 9 iulie a.c. au fost instalate Comitetele Provizorii în 47 de comune din judeţul Suceava, urmând ca ultimele două Comitete Provizorii să fie instalate la 10 iulie. Instalarea s’a făcut de către Comitetul Provizoriu de plasă sub îndrumarea şi supravegherea membrilor Comitetului Provizoriu Judeţean. Deasemeni au luat parte la instalare reprezentanţii organizaţiilor de plăşi şi judeţeană ale Partidului Muncitoresc Român”.

„Lupta poporului”, Anul III, nr. 592, Luni 11 iulie 1949.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Gura Humorului - O persoană demnă de toată lauda”.
 Vizualizări articol: 1774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Gura Humorului - O persoană demnă de toată lauda”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei