Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 110 (7111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primăria Adâncata va finaliza anul acesta lucrările la mai multe proiecte de dezvoltare din comună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Adâncata va finaliza, anul acesta, lucrările la mai multe proiecte de dezvoltare din această comună. Anunțul a fost făcut de primarul din Adâncata, Viorel Cucu, el declarând că în momentul de față au reînceput lucrările la una dintre cele mai importante investiții aflate în derulare în această comună, respectiv modernizarea a cinci kilometri de drumuri, printr-un proiect european. „În prezent se lucrează pe drumurile comunale pentru pregătirea în vederea asfaltării. Iar din discuțiile cu reprezentanții constructorului, în luna august, cel târziu, se va finaliza acest proiect. Ei mai au o posibilitate de prelungire de două luni şi jumătate a termenului de finalizare, deoarece în perioada de iarnă au sistat lucrările, dar sperăm să finalizăm investiția cât mai repede”, a declarat Viorel Cucu. El a arătat că cei 5 kilometri de drum se modernizează prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Adâncata-Hînţăşti, valoarea proiectului cu fonduri europene fiind de 6,454 milioane de lei.

Viorel Cucu a mai spus că un alt proiect care va fi finalizat este cel pentru reabilitarea, modernizarea și înființarea unei anexe la Școala cu clasele I-IV din Adâncata, finanțat prin PNDL, cu o valoare de aproape un milion de lei. „Am trasat deja la Școala cu clasele I-IV din Adâncata spațiile pentru anexe și a garajului pentru microbuz, inclusiv trasarea terenului de sport și  împrejmuirea locației. De asemenea se va lucra și la sistemul de colectare a apei pluviale, inclusiv canalizarea, astfel încât cel mai târziu în luna august să putem finaliza și acest proiect deosebit de important pentru noi, fiind practic a patra școală din comună care este modernizată”, a declarat primarul din Adâncata. El a arătat că o mare parte a lucrărilor de modernizare a acestei școli au fost finanțate de la bugetul primăriei. Viorel Cucu a spus că lucrările la această școală au început încă din anul 2012, primăria alocând circa un milion de lei, la care acum s-a adăugat aceeași sumă prin proiectul PNDL. „Din punct de vedere administrativ am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a fi o școală de nivel european”, a subliniat Viorel Cucu.

În același timp, el a declarat că și pentru noul dispensar din comuna Adâncata s-a turnat deja fundația viitoarei clădiri. Primarul din Adâncata a precizat că noul dispensar se va construi printr-un proiect PNDL, în valoare de 1,4 milioane de lei. „Probabil cel mai târziu până în lunile septembrie, octombrie construcția va fi ridicată <la roșu>, astfel încât pe perioada de iarnă să se lucreze pe interior. Și având în vedere că și la căminul cultural din Adâncata lucrează aceeași firmă, iar proiectul este foarte avansat, am discutat ca în perioada de iarnă să se lucreze la interioare, la ambele obiective”, a spus Viorel Cucu. El a mai declarat că în perioada următoare va fi desemnat și constructorul pentru o nouă grădiniță în Adâncata, proiect în valoare de 1,14 milioane de lei, finanțat prin PNDL, iar în aproximativ o lună va fi desemnată și firma care va realiza proiectul de reabilitare a unui parc din Adâncata, finanțat din fonduri europene cu suma de 75.000 de euro, lucrările la acest obiectiv urmând să fie finalizate tot anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Adâncata va finaliza anul acesta lucrările la mai multe proiecte de dezvoltare din comună.
 Vizualizări articol: 1589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Adâncata va finaliza anul acesta lucrările la mai multe proiecte de dezvoltare din comună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei