Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 104 (7105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Gheorghe Flutur a dat startul lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat startul lucrărilor de construcţie a noului terminal al Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Gheorghe Flutur a fost prezent, luni, pe şantierul lucrărilor la noul terminal, iar acesta, Ioan Măriuţa, directorul aeroportului, şi Dănuţ Cânta, directorul companiei care realizează lucrările, Societatea de Construcţii Napoca SA, au săpat primele lopeţi de pământ în locul în care va fi ridicată noua construcţie.

Flutur a declarat că ziua de luni a fost una extrem de importantă pentru judeţul Suceava şi un pas extrem de important în dezvoltarea Aeroportului „Ştefan cel Mare”. El a subliniat faptul că noul terminal va costa 16,2 milioane de lei, banii fiind asiguraţi în totalitate de Consiliul Judeţean Suceava, printr-un credit. Preşedintele CJ Suceava a spus că noul terminal va avea o suprafaţă totală circa 1.600 de metri pătraţi, ceea ce înseamnă că după finalizarea construcţiei va fi dublată actuala capacitate a aeroportului în ceea ce priveşte spaţiile pentru procesarea pasagerilor. „În noul terminal vom avea două plecări internaţionale şi o sosire internaţională. Dacă ne gândim la ce avem acum şi cu ce vom avem aici sperăm ca la anul aeroportul să aibă capacitatea să proceseze, să primească circa 700.000 de pasageri pe an. Practic capacitatea pe oră de procesare va ajunge la circa 400 de pasageri. Este un lucru foarte important pentru noi pentru că acum folosim şi containere pentru a face faţă”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a precizat că având în vedere numărul mare de pasageri din prezent, CJ Suceava a fost obligat să găsească o soluţie urgentă de finanţare pentru noul terminal, „până ce se hotărăşte Guvernul cine este şi cine nu este eligibil pe fonduri europene”. „Noi nu putem să pierdem pasagerii care s-au îndreptat deja spre Suceava. Este o investiţie foarte necesară pentru zona de nord a României”, a declarat Flutur. El a arătat că de la începutul anului şi până în prezent s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de pasageri pe aeroportul sucevean. „Aşa cum stau lucrurile deja în prezent avem 117.000 de pasageri la zi, în acest an. Înseamnă că vom depăşi 400.000 de pasageri în acest an. O creştere de 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018”, a mai afirmat preşedintele CJ Suceava. El a remarcat faptul că în prezent circa 10% dintre pasageri sunt din Ucraina, şi în acelaşi timp se constată o creştere a numărului de pasageri care vin din nordul Republicii Moldova.

„Deci creşte gradul de adresabilitate. De aceea noi am pus în contract un termen relativ scurt, de un an, pentru finalizarea acestei investiţii. Iar constructorul a promis că până la venirea sezonului rece va finaliza construcţia, astfel încât iarna să poată lucra la partea de interioare”, a explicat preşedintele CJ Suceava.

 

Flutur a spus că în program este şi construcţia celui de-al treilea terminal

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că Aeroportul Suceava a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă în ultimii doi ani şi jumătate, de la 47.000 de pasageri în 2016, la 350.000 de pasageri în 2018. „Din al doilea mandat de preşedinte al meu, din august, când am deschis cursele externe, practic a crescut exponenţial numărul de pasageri. Iar dacă anul acesta depăşim 400.000 de pasageri înseamnă foarte mult pentru Suceava. Este o poartă de intrare în Bucovina, în judeţul Suceava. Şi până ce se vor gândi alţii să ne finanţeze cu autostrăzi de care avem mare nevoie, deocamdată întărim autostrada, generic vorbind, pe calea aerului, care să deschidă zona noastră faţă de Bucureşti, faţă de cele cinci destinaţii externe, de cele patru destinaţii de turism estival. Şi asta mă obligă şi pe mine să lupt şi mai tare pentru noi destinaţii internaţionale de la Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai afirmat că s-a gândit deja şi la construcţia unui alt terminal al aeroportului, care va fi în prelungirea celui care se ridică acum.

El a anunţat şi că în curând va fi extinsă şi parcarea aeroportului, cu încă 80 de locuri, iar pe viitor, la 300 de locuri. Pe de altă parte, Flutur şi-a exprimat speranţa că în foarte scurt timp va fi deschis şi parcul industrial din apropierea Aeroportului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur a dat startul lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava.
 Vizualizări articol: 2067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Gheorghe Flutur a dat startul lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Suceava2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei