Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 104 (7105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asociațiile tinerilor din Suceava spun că sunt în pericol de a pierde singurul spațiu din județ destinat lor

Marţi, 7 Mai 2019 (15:08:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a semnalat intenția de a muta Casa Corpului Didactic (CCD) în spațiile care găzduiesc Centrul de Tineret „Bucovina” amplasate în clădirea Inspectoratului școlar Suceava. Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, alături de Consiliul Județean al Elevilor Suceava și Asociația Studenților din Universitatea Suceava, atrag atenția asupra faptului că singurul spațiu dedicat tinerilor din tot județul este în pericol din cauza unei inițiative care nu ține cont de necesitățile tinerilor din Suceava.

„Reamintim faptul că în județul nostru, tinerii nu dispun de nicio altă infrastructură, în timp ce Ministerul Educației Naționale are, prin Inspectoratul Școlar Județean, mai multe spații la dispoziție. Este șocant pentru noi să vedem cu câtă lejeritate este tratat acest subiect, în contextul în care s-au alocat sume semnificative pentru noul spațiu CCD, construit însă fără a ține cont de anumite aspecte elementare, cum ar fi distanța față de oraș sau faptul că acea locație nu este conectată la utilități. Suntem consternați de faptul că autoritățile recunosc falimentul acestei inițiative, dar nu există un plan pentru a finaliza mutarea Casei Corpului Didactic, în afară de cel care prejudiciază tinerii din județ”, a transmis Fundația Județeană pentru Tineret Suceava, prin intermediul unui comunicat de presă.

Cele trei organizații evidențiază faptul că în ultimii ani Ministerul Tineretului și Sportului a efectuat lucrări ample de investiții pentru reabilitarea și modernizarea acestui Centru de Tineret Județean, cu locuri de cazare aflate în stadiu final de amenajare și care urmau a fi folosite de către tineri începând din acest an. „Refuzăm să credem că evacuarea Centrului de Tineret Bucovina în detrimentul Casei Corpului Didactic poate fi considerată o prioritate pentru reprezentanții IȘJ Suceava. (...) Chiar și în contextul scăderii semnificative a populației școlare, Suceava este în prezent cel mai tânăr județ, cu o pondere de 45,3% a tinerilor din totalul populației. Potențialul acestora este enorm, însă prin astfel de măsuri, acesta este risipit”, se mai arată în comunicat.

Asociațiile menționate spun că mobilizarea tinerilor suceveni din ultimul an realizată de către Fundația Județeană pentru Tineret Suceava și asumarea finalizării investițiilor în Centrul de Tineret “Bucovina” în acest an de către Ministrul Tineretului și Sportului oferă un mare potențial de redresare a situației, iar informațiile acumulate în urma consultărilor dintre tineri au arătat că motivația unui tânăr de a sta în Suceava nu este una strict economică, ci ține de atmosfera orașului, ce facilități oferă orașul și de partea de apartenență, să simtă că face parte din comunitatea locală prin a i se oferi șansa să se implice activ în cadrul acesteia.„Astfel, dorim să evidențiem că reprezentanții elevilor, studenților și tinerilor din județ vor continua să întreprindă demersuri pentru ca tinerii să nu fie dați afară din singurul loc destinat lor din întreg județul, ceea ce permite Ministerului Tineretului și Sportului să finalizeze investiția în Centrul de Tineret Bucovina cu locuri de cazare pentru tinerii din județ doritori și astfel capabili să se implice activ pentru creșterea calității vieții cetățenilor din Suceava!”, mai comentează asociațiile, referitor la acest subiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociațiile tinerilor din Suceava spun că sunt în pericol de a pierde singurul spațiu din județ destinat lor.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Asociațiile tinerilor din Suceava spun că sunt în pericol de a pierde singurul spațiu din județ destinat lor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei