Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din fonduri elveţiene

Primele autobuze 100% electrice au ajuns marţi în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii vor circula cu autobuze electrice chiar de luna viitoare, primele autovehicule de acest gen, care se încarcă la priză, fiind descărcate din tiruri marţi seară.

Transportul internaţional cu o încărcătură în valoare de 1,2 milioane de euro a ajuns marţi dimineaţă la Suceava, dar descărcarea s-a făcut după-amiază, pe o platformă industrială din zona Egros, după ce a ajuns cu avionul şi un reprezentant al firmei Anadolu Automobil Rom SRL, câştigătoarea licitaţiei organizate din economiile făcute de Primăria Suceava la proiectele pe fonduri elveţiene.

Cele cinci autobuze electrice sunt de tipul Karsan Jest Electric, un model foarte asemănător cu cele 15 microbuze Karsan cu care a fost dotat TPL de către municipalitate, pentru deservirea traseelor secundare, cu număr mai mic de călători.

„Valoarea adjudecată a unui autobuz este de 240.042 de euro (TVA inclus), perioada de garanţie a autobuzelor este de 2 ani, respectiv 120.000 de km, în vreme ce autonomia bateriilor este de 165 de km, iar garanţia acestora este de 36 de luni”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că pentru a putea fi utilizate la transportul de persoane, mai este necesară parcurgerea unor etape legale, încât Karsan-urile electrice vor circula pe traseele din municipiul reşedinţă de judeţ în prima parte a lunii mai.

Pentru că utilizarea acestora este diferită de cea a autobuzelor clasice, angajaţi ai TPL Suceava au fost trimişi la instructaj la producător, în Turcia, pentru a învăţa şi cum să le întreţină.

Municipalitatea suceveană urmează să mai primească 15 autobuze electrice achiziţionate prin Ministerul Dezvoltării (la care contribuţia municipalităţii este de peste un milion de lei) şi a mai depus un proiect pe fonduri europene, în valoare de aproape 25 de milioane de euro, pentru realizarea unui „sistem integrat de transport public în municipiul Suceava”.

Acesta prevede achiziţia a 25 de autobuze electrice de 12 metri, a 10 autobuze electrice de 6 metri, realizarea a 44 de staţii de încărcare şi amenajarea celor 47 de staţii de transport public de călători, precum şi reabilitarea străzii Vasile Pârvan, din Burdujeni Sat, acolo fiind în curs de amenajare noua bază auto care va deservi divizia de transport electric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele autobuze 100% electrice au ajuns marţi în Suceava.
 Vizualizări articol: 2885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Primele autobuze 100% electrice au ajuns marţi în Suceava3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei