Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Amenzi de 72.000 de lei şi 347 de avertismente date de pompieri, în urma controalelor la biserici şi mănăstiri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lăcaşurile de cult, unităţile de turism şi agroturism, mallurile, centrele comerciale şi hipermarketurile unde se preconizează a se înregistra o afluenţă mare de participanţi sau public numeros au fost verificate de pompieri în această perioadă, premergătoare minivacanţei de Paşte. 

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat, ieri, în conferinţă de presă, situaţia verificărilor. Prefectul a arătat că angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” Suceava au controlat 71 de unităţi de cult, la care au fost constatate 410 nereguli. Dintre acestea, 51 au fost soluţionate pe timpul controlului, iar 359 au fost sancţionate, fiind aplicate 12 amenzi contravenţionale în cuantum de 72.000 de lei şi 347 de avertismente.

„Pe timpul activităţilor de control s-au executat şi activităţi de informare preventivă, atât în vederea cunoaşterii şi respectării regulilor de prevenire, cât şi în vederea asigurării primei intervenţii în cazul apariţiei unei situaţii de urgenţă. La unităţile de cult s-au desfăşurat 71 de activităţi de informare preventivă, la care au participat 354 de persoane”, a declarat prefectul Adomnicăi.

Ea a subliniat că în activităţile preventive au fost incluse toate cele opt mănăstiri şi biserici monumente UNESCO din zona de competenţă a ISU Suceava.

 

Aproape 400 de ofiţeri şi subofiţeri ISU vor fi prezenţi la slujba de Înviere în bisericile şi mănăstirile din judeţ

Tot în această perioadă, echipajele de intervenţie din cadrul subunităţilor operative ISU execută acţiuni de recunoaştere la lăcaşurile de cult, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, a  particularităţilor fiecărei clădiri şi pentru instruirea personalului acestor edificii asupra asigurării intervenţiei imediate, până la sosirea echipajelor de stingere.

Pompierii au mai verificat în această perioadă un mall, două centre comerciale, un hipermarket şi două supermarketuri. Pe timpul desfăşurării verificărilor au fost constatate 39 de nereguli, din care trei au fost soluţionate pe timpul controlului, iar 36 au fost sancţionate. Au fost aplicate şase amenzi contravenţionale în cuantum de 30.000 de lei şi 30 de avertismente.

La unităţi de turism au fost efectuate şase controale, în cadrul cărora au fost constatate 38 de nereguli, toate sancţionate. Au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale în cuantum de 33.500 de lei şi 33 de avertismente. Pe durata controalelor au fost realizate şi activităţi de informare preventivă.

Prefectul Mirela Adomnicăi a subliniat că în cadrul controalelor ISU nu au fost constatate neconformităţi grave, care să constituie stări potenţial generatoare de incendii şi care să impună măsuri deosebite pentru a fi înlăturate sau diminuate. Ea a precizat că verificările vor continua şi în perioada imediat următoare, fiind avute în vedere aceleaşi obiective. De asemenea, în zilele de Paşti şi de 1 Mai vor fi executate, împreună cu reprezentanţi ai poliţiei şi jandarmeriei, controale tematice inopinate la cluburi, baruri şi discoteci cu aglomerări de persoane şi cu afluenţă mare de clienţi.

În funcţie de starea vremii, verificările vor fi extinse la trasee turistice şi zone adiacente fondului forestier, urmărindu-se respectarea condiţiilor la amplasarea grătarelor/a focului deschis etc.

În noaptea de Înviere, 376 de ofiţeri şi subofiţeri ISU vor fi prezenţi în unităţile de cult, pregătiţi pentru asigurarea măsurilor de primă intervenţie şi evacuare a participanţilor, dacă situaţia o va impune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 72.000 de lei şi 347 de avertismente date de pompieri, în urma controalelor la biserici şi mănăstiri.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi de 72.000 de lei şi 347 de avertismente date de pompieri, în urma controalelor la biserici şi mănăstiri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei