Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale înainte de Paște

Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de sanitar-veterinari, majoritatea pentru abateri de la normele de igienă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a continuat și în luna aprilie controalele în scopul prevenirii toxiinfecțiilor alimentare, verificând târguri, oboare, piețe, unități în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică produse alimentare de origine animală şi nonanimală. În urma controalelor au fost aplicate 17 amenzi, în valoare de peste 30.000 de lei, cele mai multe pentru abateri de la normele de igienă.

Doctorul Dănuț Corneanu, directorul executiv al DSVSA Suceava, a detaliat că 9 dintre amenzi, în valoare de 9.600 de lei, au fost aplicate la magazine, marketuri, supermarketuri, pentru abateri de la normele de igienă, respectiv manipulare produse cu încălcarea normelor de igienă. O altă amendă, de 1200 de lei, a fost dată tot pentru abateri la normele de igienă, la o cofetărie/patiserie.

O altă amendă, de 1500 de lei, a fost dată unei fabrici de procesare lapte, pentru lipsă evidențe acțiuni de igienizare.

Au fost și sancțiuni date pentru alte genuri de abateri. De exemplu, a fost aplicată o amendă de 1500 de lei, pentru transport de animale fără documente, o problemă foarte delicată în actualul context al virusului pestei porcine africane.

În cadrul controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat și 25 de avertismente.

„Atragem atenția asupra riscului major de îmbolnăvire la care se supun persoanele care cumpără și consumă carne a cărei origine este necunoscută, provenită din tăieri clandestine, sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar. Aprovizionarea cu carne  și produse din carne să se facă numai din unități autorizate, înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. În continuare recomandăm populaţiei ca aprovizionarea cu  produse alimentare de origine animală şi nonanimală să nu se facă din  spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar sau din sistemul de vânzare stradal, între blocuri, din portbagajele maşinilor, locuri în care nu sunt asigurate controlul sanitar-veterinar, o temperatură şi o stare de igienă corespunzatoare”, a atras atenția doctorul Dănuț Corneanu.

El a mai transmis că neregulile în domeniul siguranței alimentelor  pot fi sesizate la DSVSA Suceava la numărul de telefon 0230.522.848, la numerele de telefon afișate la sediul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale, precum şi la numărul de telefon cu apelare gratuită TelVerde 0800.826.787.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de sanitar-veterinari, majoritatea pentru abateri de la normele de igienă.
 Vizualizări articol: 1109 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de peste 30.000 de lei aplicate de sanitar-veterinari, majoritatea pentru abateri de la normele de igienă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei