Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

Contrabandist urmărit în trafic, apoi prin pădure, cu şapte focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj al Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Suceava a fost angrenat într-o acţiune de urmărire extremă, după un autoturism care transporta o mare cantitate de ţigări de contrabandă. Urmărirea s-a derulat în trafic, iar apoi pe jos, după ce tânărul de la volan a încercat să-şi piardă urma în pădure. Poliţiştii au tras şapte focuri de armă şi au reuşit în cele din urmă să îl prindă pe fugar.

Pe 21 aprilie, în timp ce poliţiştii rutieri acţionau pe DN 17, pe sectorul Suceava-Păltinoasa, au efectuat semnal de oprire unui autoturism VW Phaeton, înmatriculat în judeţul Argeş, despre care existau date că ar transporta ţigări de contrabandă. Poliţiştii au efectuat semnalul de oprire, însă, previzibil, şoferul nu a oprit şi a virat spre Vârfu Dealului. Poliţiştii au plecat în urmărire, iar după aproximativ trei kilometri au găsit autovehiculul abandonat şi încuiat, şoferul fugind către o zonă împădurită.

Poliţiştii au plecat în urmărirea pedestră, nu au pierdut contactul vizual cu fugarul, iar unul dintre agenţi a tras şapte focuri de armă în plan vertical, somându-l pe contrabandist să se oprească. În timpul urmăririi a fost prins şi imobilizat Gheorghe Schipor, în vârstă de 27 de ani, din Vicovu de Sus.

Ulterior, după inventarierea autoturismului, au fost găsite 10.000 de pachete de ţigări de provenienţă „duty-free”, în valoare de aproximativ 134.000 de lei.

Faţă de tânărul din Vicovu de Sus a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul poliţiei judeţene.

Autovehiculul folosit la comiterea faptei a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Luni, 22 aprilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a solicitat emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele tânărului în vârstă de 27 de ani. Judecătoria Gura Humorului a respins însă propunerea şi a stabilit că măsura controlului judiciar este suficientă. Tânărul are impus un grafic de supraveghere şi nu are voie să părăsească limita teritorială a judeţului Suceava pe perioada controlului judiciar, respectiv 60 de zile. Decizia judecătorilor de la Gura Humorului poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.  

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandist urmărit în trafic, apoi prin pădure, cu şapte focuri de armă.
 Vizualizări articol: 1653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contrabandist urmărit în trafic, apoi prin pădure, cu şapte focuri de armă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei