Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Siguranţă în familie

Patru ordine provizorii de protecţie, emise de poliţişti în interval de două zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unor conflicte intrafamiliale, pe fondul geloziei, al consumului de alcool sau al altor probleme apărute în relaţiile dintre părţi, poliţiştii au emis măsuri suplimentare prin emiterea unor ordine provizorii de protecţie, pentru a aduce liniştea unei vieţi normale. Doar în ultimele două zile poliţiştii au emis patru ordine provizorii de protecţie, care funcţionează până la emiterea unor ordine pe termen lung, emise de instanţele de judecată.

În cursul nopţii de duminică spre luni, în jurul orei 01.20, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au fost sesizaţi prin 112 de către o femeie de 36 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că a fost agresată fizic de către soţul său în vârstă de 33 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce se aflau în locuinţa comună. Poliţiştii au identificat femeia împreună cu fiica sa de 13 ani, care au povestit că au fost lovite de bărbatul care provocase scandal în locuinţă.

Verificările au arătat că agresorul a fost plecat mai mulţi ani în străinătate, unde munceşte, iar de câteva zile se întorsese acasă pentru a-şi vedea copiii. În momentul în care a venit băut acasă a făcut scandal, a îmbrâncit-o pe soţie şi a ameninţat-o pe ea şi pe fiica ei. De asemenea, bărbatul s-a manifestat agresiv şi asupra părinţilor femeii. În urma redactării formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit că în cauză există risc iminent şi se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu împotriva bărbatului de 33 de ani. Astfel a fost emis ordinul de protecţie provizoriu împotriva lui pe o perioadă de 5 zile, fiindu-i aduse la cunoştinţă obligaţiile prevăzute în document.

În seara care a urmat, în jurul orei 23.10, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată printr-un apel la 112 de către o femeie de 45 de ani, din comuna Iacobeni, cu privire la faptul că soţul ei face scandal în locuinţă. Persoana vătămată a fugit din locuinţa comună la o vecină, luându-i şi pe cei doi copii minori, după care a cerut ajutorul poliţiştilor, care au constatat că se impune emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului pentru o perioadă de 120 de ore. Femeia a depus plângere penală împotriva soţului, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi ameninţare, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal.

 

Alte două ordine provizorii de protecţie, emise în urma unor conflicte în familie

În cursul zilei următoare poliţiştii Secţiei Burdujeni au fost sesizaţi prin apel la 112 de către o femeie de 33 de ani despre faptul că a fost agresată fizic de către soţul său de aceeaşi vârstă, în timp ce se aflau la domiciliu.Femeia şi bărbatul aflat sub influenţa alcoolului au fost conduşi la sediul Secţiei de Poliţie Burdujeni, unde victima a declarat faptul că solicită efectuarea unor cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie şi emiterea unui ordin de protecţie, deoarece a mai fost lovită şi în cursul anului trecut. Poliţiştii au constatat că se impune emiterea unui ordin de protecţie împotriva bărbatului de 33 de ani, pentru o perioadă de 5 zile, acesta fiind nevoit să locuiască la părinţii săi din municipiul Suceava.

În cursul după-amiezii de vineri, o femeie s-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, unde a depus o plângere scrisă în care a sesizat că în aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, în urma unui conflict spontan avut cu soţul ei care era sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost lovită de acesta. Poliţiştii care au făcut verificările au constatat că      în jurul orei 15.00, în timp ce femeia se afla în casă împreună cu cei doi copii, a venit soţul ei de 43 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma unor discuţii iscate între cei doi soţi, bărbatul şi-a lovit de mai multe ori soţia. Femeia era într-o stare de temere că siguranţa ei şi a celor doi copii minori era pusă în pericol, motiv pentru care a solicitat eliberarea unui ordin de protecţie provizoriu. Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de bărbatul de 45 de ani pe o perioadă de 5 zile, impunându-i-se acestuia să nu se apropie de soţie şi de cei doi copii, la o distanţă mai mică de 100 de metri. Bărbatul, fiind în stare de ebrietate, a devenit recalcitrant cu poliţiştii, care l-au imobilizat şi l-au transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi. Pe numele său a fost deschis şi un dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru ordine provizorii de protecţie, emise de poliţişti în interval de două zile.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru ordine provizorii de protecţie, emise de poliţişti în interval de două zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei