Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 96 (7097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie finală

Tânărul care a dat cu maşina peste un poliţist de frontieră, condamnat la închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul acuzat că a intrat cu maşina într-un poliţist de frontieră care încerca să-l oprească, în vara anului trecut, pe raza comunei Brodina, şi-a aflat ieri pedeapsa finală. George Mihai Balan, de 23 de ani, din Straja, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, soluţie pronunţată de Curtea de Apel Suceava. Trebuie spus că această pedeapsă este mai mare faţă de cea decisă de Judecătoria Rădăuţi, care-l condamnase pe George Mihai Balan la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru comiterea infracţiunilor de ultraj şi părăsirea locului accidentului şi ştergerea sau modificarea urmelor acestuia. Fapta acestuia a fost la limita de încadrare la tentativă de omor, însă în cele din urmă procurorii au stabilit că acţiunea fugarului a fost una spontană şi este vorba doar de ultraj asupra unui om al legii.

 

A sărit din faţa Jaguarului care a venit direct spre el, însă nu şi-a mai putut feri piciorul stâng

Pe 6 iulie 2018, în jurul orei 19.45, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina care se afla în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Paltin, în comuna Brodina, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Jaguar S-Type, înmatriculat în Marea Britanie. Conducătorul maşinii a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, mai mult, în încercarea de a scăpa, şi-a continuat deplasarea spre agentul de poliţie. Acesta a evitat un impact frontal în ultimul moment, sărind din faţa maşinii, fără a-şi mai putea feri şi piciorul stâng.

Agentul-şef adjunct Andrei Ţibulea a fost lovit de aripa maşinii, iar una din roţi i-a trecut peste piciorul stâng.

Poliţistul a suferit fractură de peroneu şi un traumatism sever de gambă. El a avut piciorul imobilizat, iar potrivit certificatului medico-legal depus la dosar a suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale timp de circa 44-45 de zile, cu incapacitate totală de muncă. Medicii legişti au constatat că leziunile, prin gravitatea lor, nu au pus în primejdie viaţa poliţistului.

 

Inculpatul nu a recunoscut nimic

Şoferul şi-a continuat deplasarea. Autoturismul Jaguar a fost găsit la mai puţin de o oră de la accident, incendiat, pe un drum forestier. În aceeaşi noapte, poliţiştii l-au prins şi pe cel care a fost recunoscut la volan, George Mihai Balan, în vârstă de 23 de ani, din Straja. În maşină mai era un tânăr, martor în dosar.

Autoturismul Jaguar care a dat peste poliţist are motor de peste 4.000 de cc şi 300 de cai putere. Maşina nu avea documente legale pentru a circula în România.

Procurorii au subliniat că inculpatul a avut o atitudine total nesinceră pe tot parcursul anchetei.

„În pofida probelor, inculpatul a adoptat o poziţie procesuală nesinceră, declaraţiile sale necoroborându-se însă cu nici una din probele administrate în cauză, iar inculpatul a refuzat să fie testat cu aparatul poligraf.Cu toate acestea, probatoriul administrat în cauză demonstrează fără dubiu că inculpatul a săvârşit faptele pentru care este cercetat în cauză”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

 

Pus sub acuzare pentru contrabandă, într-un dosar al DIICOT

George Mihai Balan nu este într-o situaţie juridică deloc roz, iar această primă condamnare confirmă această afirmaţie.

Acelaşi George Mihai Balan a fost arestat preventiv şi într-un alt dosar, al procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava.

Este vorba de un dosar de contrabandă în grup organizat. Balan este acuzat că făcea parte dintr-o grupare de mari dimensiuni, organizată pe trei paliere, de la introducerea în ţară de baxuri cu ţigări peste fâşia verde, plasarea lor în depozite provizorii şi livrarea către intermediari, care le transportau la beneficiari. Împotriva grupării s-a acţionat la finele lunii iulie a anului 2018, deci nu la mult timp după episodul accidentării poliţistului de frontieră. De altfel, la acea vreme, George Mihai Balan era deja monitorizat şi urmărit de poliţiştii de frontieră. Mai multe transporturi ale grupării fuseseră interceptate de către poliţiştii de la Sectorul Brodina.

În perioada de monitorizare a grupării şi de documentare a activităţii infracţionale, septembrie 2017 - iunie 2018, au fost efectuate opt capturi, în cantitate de 148 de baxuri (aproximativ 74.000 de pachete de ţigări).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care a dat cu maşina peste un poliţist de frontieră, condamnat la închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 2974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tânărul care a dat cu maşina peste un poliţist de frontieră, condamnat la închisoare cu executare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei