Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 74 (7075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Fostul primar din Vicovu de Jos, achitat într-un dosar în care era acuzat că ar fi sechestrat şi bătut o persoană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Constantin Mutescu, fostul primar al comunei Vicovu de Jos, a fost achitat zilele trecute într-un dosar vechi de aproape 7 ani în care era acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, printre care că a contribuit la sechestrarea unei persoane, dar şi pentru fapte de violenţă. Soluţia a fost dată de Judecătoria Rădăuţi şi nu este definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

Silvia Tudor, avocata care l-a reprezentat pe ex-primarul din Vicovu de Jos, a declarat că soluţia Judecătoriei Rădăuţi este legală şi temeinică.

„În acest dosar nu a existat absolut nici o probă care să-l incrimineze pe clientul meu. Acesta nu a instigat la comiterea vreunei fapte penale şi nici nu a comis vreo infracţiune. Unele aspecte din actul de sesizare a instanţei de judecată au fost desprinse din context, fără a putea fi dovedite cu mijloace de probă. În consecinţă, achitarea este soluţia corectă”, a declarat avocata Silvia Tudor.

Faptele pentru care a fost trimis în judecată Constantin Mutescu s-au petrecut în iunie 2012, pe vremea când acesta se afla la conducerea Primăriei Vicovu de Jos. Iniţial, dosarul s-a finalizat cu clasarea acuzaţiilor, numai că ulterior ancheta a fost redeschisă şi în cursul anului 2017 a fost întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată.

 

Scandal cu poliţişti chemaţi la faţa locului prin serviciul 112

Incidentul care a dus la constituirea acestui dosar penal s-a petrecut pe 28 iunie 2012, chiar în sediul Primăriei Vicovu de Jos. În acea zi, în jurul orei 11.50, primarul de atunci al comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, a sunat la 112 şi a sesizat că a fost ameninţat în biroul primăriei de localnicul Vasile Chifan, în vârstă de 66 de ani la acea vreme, unul dintre preşedinţii Asociaţiei Obştea Vicovu de Jos. La faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul de 66 de ani se află căzut la pământ, pe holul clădirii în construcţie din spatele primăriei, în jurul său fiind în jur de zece persoane. La apariţia echipajului, oamenii au susţinut că persoana căzută la pământ ar poseda o armă cu care l-ar fi ameninţat pe primar. Vasile Chifan a fost încătuşat şi apoi percheziţionat, constatându-se că nu are nici o armă asupra sa.

În aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, la adăpostul nopţii, geamurile de la două locuinţe şi de la o maşină aparţinând, de asemenea, unor membri ai obştii au fost sparte. Scandalul a izbucnit în condiţiile în care există două tabere care încearcă să conducă obştea, fiecare acuzându-se reciproc de ilegalităţi şi interese legate de mafia lemnului. În litigiu era implicat şi primarul comunei, care susţinea la vremea respectivă că încearcă doar să medieze problema şi să acţioneze conform deciziilor instanţelor de judecată.

Ulterior, Vasile Chifan, care între timp a decedat, a reclamat şi el că a fost agresat de primar şi amicii acestuia. În felul acesta, poliţiştii de la Secţia Rurală Vicovu de Jos şi de la Poliţia municipiului Rădăuţi au decis să întocmească un dosar penal şi au sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

 

Constantin Mutescu: „În obşte sunt două cete care se contestă mereu”

Primarul de la acea vreme al comunei Vicovu de Jos admitea că s-au format două tabere în obşte, iar scandalurile se ţin lanţ. Acuzat că sprijină una dintre părţile beligerante, Constantin Mutescu spunea că activitatea de exploatare a pădurii este ţinută în loc tocmai de aceste rivalităţi, care tind să scape de sub control.

„În obşte sunt două cete care se contestă mereu. Există o hotărâre judecătorească prin care s-a câştigat de către obşte o suprafaţă de 39,40 hectare de pădure, de anul trecut. Noi, Comisia Locală, eram obligaţi să punem în posesie obştea cu suprafaţa respectivă. Din cauză că au fost în litigiu şi s-au contestat mereu, nu s-a putut face punerea în posesie, pentru că nu se ştia cine este preşedintele obştii”, a precizat Constantin Mutescu în urmă cu 7 ani.      

Asociaţia Obştea Vicovu de Jos avea în jur de 420 de membri, proprietarii de pădure din comună, şi administra în jur de 350 de hectare de fond forestier.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul primar din Vicovu de Jos, achitat într-un dosar în care era acuzat că ar fi sechestrat şi bătut o persoană.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul primar din Vicovu de Jos, achitat într-un dosar în care era acuzat că ar fi sechestrat şi bătut o persoană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei