Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 74 (7075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În anul universitar următor

Rectorul Universității din Suceava: ”Nu avem intenția de a crește taxele de școlarizare, dar nu excludem această posibilitate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul universitar următor, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) doreşte să menţină cuantumul taxelor de şcolarizare la nivelul celor  din acest an. 

„Nu avem intenția de a crește taxele de școlarizare, dar nu excludem această posibilitate. Vom evalua situația, vom mai purta discuții pe această temă. Nu trebuie să uităm că este o piață concurențială, e un mediu concurențial, astfel că vom analiza ce măsuri întreprind și celelalte universități. Trebuie să acționăm după legile pieței într-o oarecare măsură”, a comentat pe marginea acestui subiect prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV.

Acesta a mai menționat că USV a stabilit condiţiile de admitere pentru anul universitar următor, dat fiind faptul că universitățile trebuie să aducă la cunoştinţa candidaţilor, cu cel puţin 6 luni înainte de susţinerea concursului, informaţiile privind metodologie de admitere.

De cealaltă parte, cu privire la taxele de studiu, potrivit legii, obligația universității este de a aduce la cunoştinţa studenţilor, cu cel puţin 15 zile înaintea începerii anului universitar, cuantumul taxei pentru fiecare an de studiu.

Rectorul Valentin Popa a mai adăugat că mai probabilă este o majorare a taxelor pentru reexaminări, pentru studenții care susțin restanțele.

 

Balneofiziokinetoterapie, cel mai scump program

În prezent, studenţii de la licență, anul I, care nu au prins un loc fără taxă trebuie să scoată anual din buzunare sume cuprinse între 2.500 de lei şi 3.700 de lei, cele mai piperate taxe fiind la Balneofiziokinetoterapie și recuperare (Departamentul de Sănătate).

Tot peste 3.000 de lei este taxa anuală și la programele Nutriție și dietetică, Calculatoare, iar la cele trei programe ale Facultății de Inginerie Alimentară, studenții lasă la caserie 3.000 de lei.

Cea mai mică taxă, 2.500 de lei, o plătesc studenții de la Ecologie și protecția mediului din cadrul Facultății de Silvicultură.

La programele de masterat, anul I, taxa anuală este de 3.000 de lei.

Pentru admiterea organizată de USV în acest an, mai multe detalii - condiții de admitere, regulament, calendar, acte necesare - pot fi accesate pe www.admitere.usv.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul Universității din Suceava: ”Nu avem intenția de a crește taxele de școlarizare, dar nu excludem această posibilitate”.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rectorul Universității din Suceava: ”Nu avem intenția de a crește taxele de școlarizare, dar nu excludem această posibilitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei