Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 74 (7075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un prim pas

Proiectul de realizare a unei zone de agrement pe malul Sucevei, aprobat în Consiliul Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au aprobat ieri, cu 21 de voturi pentru şi 2 abţineri, documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei de revitalizare a unui spaţiu urban important – lunca râului Suceava, în zona podului de la Bazar.

Mai exact, este vorba de crearea unei noi zone de agrement, recreere şi petrecere a timpului liber, de o parte şi de alta a podului de peste râul Suceava, unde vor fi create două zone – una de recreere şi alta dedicată activităţilor sportive.

 

Proiectul, care a primit joi girul Consiliului Local, urmează să fie depus la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, pentru obţinerea de fonduri europene pe axa 4.2 A.

Planurile de realizare a unei noi zone de agrement au fost întâmpinate cu reticenţă de o parte dintre consilierii locali, care au spus că nu are rost să se discute de un asemenea proiect cât timp nu sunt consolidate malurile râului Suceava, astfel încât zona pe care se doreşte a fi făcute amenajările să nu mai fie inundabilă.

„Proiectul este extraordinar şi avem nevoie de astfel de proiecte în toate localităţile mari ale judeţului. Problema e că este necesară o colaborare între ministere, pentru a se rezolva cu îndiguirea malurilor, pentru că altfel vine apa şi distruge tot ce se face acolo”, a spus Dan Roibu (ALDE), care a spus că nu există fonduri alocate de Apele Române pentru lucrările de îndiguire necesare la Suceava.

În replică, primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că oricum proiectul nu va putea fi pus în practică mai devreme de doi ani, demersurile de obţinere a fondurilor europene având un parcurs de durată, de obicei.

„În paralel cu demersurile de atragere a fondurilor europene pentru amenajarea zonei de agrement vom face şi eforturi pentru a se rezolva problema îndiguirii malurilor, aşa cum s-a procedat şi la Oradea, şi în alte localităţi. Chiar de am avea azi bani să facem zona de agrement, tot nu am putea face nimic în privinţa îndiguirii malurilor, lucrare care poate fi realizată doar de către Apele Române. Avem o şansă unică să obţinem finanţări europene pentru a realiza această zonă de agrement, ca urmare a parteneriatului cu Apele Române”, a declarat Ion Lungu.

 

Ce se doreşte a fi făcut de o parte şi de alta a podului peste râul Suceava

Planurile de realizare a unei zone de agrement vizează o suprafaţă de 155.000 de mp pe malul dinspre Centru al râului Suceava, în zona centrelor comerciale Bazar şi Iulius Mall.

Zona din partea stângă (cum se vine dinspre Centru) va fi cu caracter sportiv, cu spaţii amenajate pentru practicarea de activităţi sportive precum fitness, aerobic, dar şi fotbal sau baschet, conform unor propuneri formulate de consilieri, în plenul şedinţei de Consiliu Local. Proiectul prevede un teren pentru gimnastică, cu covor elastic, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de sport – tenis şi volei, precum şi unul de badminton.

Zona din dreapta va fi dedicată activităţilor de relaxare şi odină în aer liber, dar şi pentru participarea la activităţi culturale, în capăt fiind propusă o platformă pentru evenimente. Zona de agrement va fi dotată cu sistem automat de irigaţii, iluminat public, bănci, coşuri de gunoi şi WI-FI gratuit.

Pentru ambele zone sunt prevăzute zone de acces, în principal pietonale, un acces carosabil, de urgenţă, pe partea dreaptă a podului, precum şi numeroase alei principale şi secundare, inclusiv una de tip faleză, precum şi o pistă de biciclete, cu o lungime de un kilometru.

Valoarea totală a lucrărilor este de 13 milioane de lei – adică 3,3 milioane de euro, perioada de realizare fiind de 22 de luni, din care 15 luni pentru construcţie şi montaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de realizare a unei zone de agrement pe malul Sucevei, aprobat în Consiliul Local.
 Vizualizări articol: 1612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de realizare a unei zone de agrement pe malul Sucevei, aprobat în Consiliul Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei