Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 74 (7075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inventivitate

Canabis trimis la Suceava în pungi cu mâncare pentru pisici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au trimis în judecată un tânăr sucevean acuzat că a trimis din Grecia în România, la Suceava mai exact, cantităţi de canabis ascunse în pungi cu mâncare pentru pisici. Inculpatul, Robert Ş., din Şaru Dornei, minor la data comiterii faptelor, a fost trimis în judecată recent, însă faptele sunt vechi, de pe parcursul anului 2013. Aceste fapte au fost desprinse dintr-un dosar mai amplu al structurilor de combatere a crimei organizate, astfel explicându-se trimiterea în judecată după aproape şase ani de zile. 

Tânărul care acum are vârsta de 22 de ani este acuzat că a trimis din Grecia spre Suceava colete conţinând câte 30 şi 70 de grame de canabis, disimulate în pungi cu mâncare pentru pisici marca Whiskas, plus încă un colet cu cantitatea de aproximativ 90 de grame de canabis. În total, aşadar, ar fi vorba de aproape 200 de grame din acest drog trimise spre România. Faptele au fost comise la diferite intervale din perioada aprilie-octombrie 2013.

Inculpatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de introducere în ţară de droguri de risc, faptă prevăzută de articolul 3, aliniat 1, din Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri.

Procesul va începe la Tribunalul Suceava, iar inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.

Inventivitatea traficanţilor de droguri care vor să trimită marfa prin firme de curierat este la cote foarte ridicate. Aceştia apelează la produse cât mai greu de verificat pentru a ascunde drogurile care reprezintă adevăratul scop al transportului. Asta pentru că agenţii de transport au obligaţia de a verifica ce conţin pachetele, iar în pungile cu mâncare de pisici era greu de crezut că s-ar apuca cineva de verificări amănunţite.

Monitorul de Suceava a relatat în exclusivitate acum câteva luni despre cazul unui tânăr din comuna Dumbrăveni care a încercat să trimită o mare cantitate de canabis (7 kilograme) în Irlanda, tot printr-o firmă de curierat, marfa fiind ascunsă în două recipiente, unul cu murături şi unul cu brânză. Canabisul fusese cultivat în grădina casei inculpatului Ioan Cristian Ilinca, din Dumbrăveni. Transportul a fost interceptat şi s-a stabilit că tânărul din Dumbrăveni a acţionat împreună cu un complice.

Ioan Cristian Ilinca, tânărul din Dumbrăveni, este trimis în judecată de către procurorii DIICOT, în stare de arest preventiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Canabis trimis la Suceava în pungi cu mâncare pentru pisici.
 Vizualizări articol: 3174 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canabis trimis la Suceava în pungi cu mâncare pentru pisici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei