Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 74 (7075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Folosirea produselor din plastic de unică folosință va fi interzisă din 2021

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parlamentul European a votat, miercuri, pentru interzicerea începând cu anul 2021 a produselor din plastic de unică folosință, precum farfuriile, tacâmurile sau paie. Parlamentul a votat cu 560 de voturi pentru, 35 împotrivă și 28 de abțineri acordul convenit cu miniștrii din Uniunea Europeană.

 

Potrivit acestei hotărâri, începând din 2021 va fi interzisă folosirea, în țările Uniunii Europene, a următoarelor produse: tacâmuri din plastic de unică folosință (furculițe, cuțite, linguri, bețișoare); farfurii din plastic de unică folosință; paie din plastic; bețișoare de urechi din plastic; bețișoare din plastic pentru baloane și produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat.

De asemenea, statele membre ale UE vor trebui să atingă un obiectiv de colectare de 90% pentru sticle din plastic până în 2029 și un obiectiv de 25% de conținut reciclat pentru sticlele de plastic până cel târziu 2025, ce va crește până la 30% în 2030.

Mai mult, Parlamentul European a transmis că noile prevederi votate consolidează principiul „poluatorul plătește”, mai ales pentru tutun, prin introducerea răspunderii extinse a producătorilor. Acest concept se va aplica și în cazul echipamentelor de pescuit pentru a se asigura că producătorii, nu pescarii, sunt cei care preiau costurile colectării năvoadelor pierdute în ape.

Noile reglementări prevăd, de asemenea, obligativitatea etichetării cu privire la impactul negativ asupra mediului al aruncării pe stradă a filtrelor de țigări de plastic, precum și a paharelor de plastic sau a șervețelelor umede.

După vot, raportorul Frédérique Ries a declarat că „aceste reglementări vor reduce impactul negativ asupra mediului cu 22 miliarde de euro - costul estimat al poluării cu plastic în Europa până în 2030. Europa are acum un model legislativ ce trebuie apărat și promovat la nivel internațional, având în vedere natura globală a problematicii poluării marine cauzate de plastic. Acest lucru este esențial pentru planetă”.

Potrivit Comisiei Europene, mai mult de 80% din deșeurile marine sunt din plastic. Produsele vizate de această legislație constituie 70% din totalul deșeurilor marine. Din cauza vitezei lente de descompunere, plasticul se acumulează în mări, oceane și pe plajele din UE și din întreaga lume. Urme de plastic sunt găsite în organismele marine precum broaște țestoase, foci, balene şi păsări, dar și în pește și fructe de mare, de aici fiind prezente în lanțul alimentar uman. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folosirea produselor din plastic de unică folosință va fi interzisă din 2021.
 Vizualizări articol: 1446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Folosirea produselor din plastic de unică folosință va fi interzisă din 20210.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei