Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 70 (7071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un cuțit în spate

Un triunghi amoros între un român, o italiancă și un italian s-a încheiat cu o crimă, la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un italian în vârstă de 20 de ani a ajuns în arestul poliției județene, arestat preventiv pentru omor, după ce a înjunghiat în spate un tânăr român, într-o locuință din municipiul Vatra Dornei. Povestea acestei tragedii are multe elemente ieșite din comun, care nu au fost încă lămurite pe deplin de anchetatori. În mare însă, povestea reală sună cam așa: un tânăr din Pașcani a început o relație cu o italiancă, pe care a chemat-o la Vatra Dornei, unde tânărul moștenise o locuință. Tot la Vatra Dornei a mai apărut încă un italian, prieten cu fata din Italia, cei trei locuind împreună. Acest triunghi amoros s-a lăsat cu o cumplită tragedie, la finele săptămânii trecute.

 

O singură lovitură de cuțit a fost fatală

Pe 22 martie, în jur de ora 15.00, Poliția municipiului Vatra Dornei a primit sesizarea că la o locuință de pe strada Lumea Nouă este un tânăr înjunghiat. La sosirea primului echipaj medical la fața locului, tânărul respectiv avea un cuțit înfipt în spate, în zona inimii, iar o tânără încerca să îi oprească sângerarea. Lovitura a fost însă foarte puternică, iar tânărul a fost declarat decedat.

Din verificările ulterioare a rezultat că tânărul înjunghiat mortal se numește Gabriel Ionel Iacob, are 20 de ani, și este din Pașcani. Tânărul se mutase recent la Vatra Dornei, fiind nepotul unei bătrâne care a murit la începutul acestui an, iar el a moștenit locuința. Acesta s-a mutat la Vatra Dornei, venind împreună cu prietena sa, Sara Porcu, în vârstă de 18 ani, din Roma-Italia. Din cercetările ulterioare ale polițiștilor rezultă că de aproximativ o săptămână cuplul a fost vizitat de către Damiani Davide,  în vârstă de 20 de ani, și el cetățean italian. Acesta era un soi de prieten-iubit al fetei și a rămas în casa celor doi până la consumarea tragediei.

 

Italianul l-ar fi înjunghiat pe român sărind în apărarea fetei

Vineri după-amiază, tânărul din Pașcani s-ar fi luat la ceartă cu iubita și ar fi lovit-o. Aflat de față, italianul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe român în spate, în zona toracală. În momentul imediat următor, italianul în vârstă de 20 de ani a ieșit din locuință și a început să strige după ajutor, în timp ce fata a încercat să-i opărească hemoragia iubitului, prin presare. Din păcate, lovitura de cuțit a fost aplicată foarte puternic și în zona inimii, astfel că Ionel Gabriel Iacob a decedat instantaneu.

Damiani Davide și Porcu Sara au fost conduși la sediul Poliției Vatra Dornei, pentru audieri. Cercetările au fost preluate de ofițerii judiciariști de la Serviciul de Investigații Criminale al poliției județene, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dacă modul în care a fost comisă fapta este clar pentru anchetatori, mai greu de stabilit este mobilul crimei. Povestea cu cearta și violența tânărului omorât este varianta celor doi italieni și cum nu au mai fost și alți martori în casă va fi greu de stabilit cert care au fost intențiile reale. Oricum, asta nu schimbă prea mult datele problemei sub aspectul juridic al faptei.

Damiani Davide a fost introdus în arest încă de vineri seară, în baza unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. A doua zi, sâmbătă, procurorul de caz a solicitat instanței de judecată emiterea unui mandat de arestare. Tribunalul Suceava a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Damiani Davide, sub aspectul comiterii infracțiunii de omor.

 

Tineri introvertiți, care nu ieșeau din casa în care nu aveau nici măcar curent electric 

În acest caz se nasc multe întrebări cu privire la cum au ajuns cei doi italieni și un tânăr din Pașcani la Vatra Dornei. Tânărul din Pașcani a stat și în el în Italia, la Tivoli, și acolo a cunoscut-o pe Sara Porcu, care este italiancă get-beget. După ce a moștenit casa de la Vatra Dornei, tânărul a chemat-o pe italiancă să locuiască cu el.

Prezențele străine din micul oraș Vatra Dornei nu au atras atenția, cel mai probabil pentru că cei trei nu ieșeau niciodată împreună. Mai mult, au relatat vecinii, cei trei nu ieșeau aproape deloc din casă, cel puțin la ore la care să fie văzuți. Se hrăneau, se pare, mai mult cu paste, găsite în cantitate mare în locuință. Un fapt interesant este că acea casă nu era nici măcar racordată la rețeaua electrică.

 

Rebeli cu accente extreme, de care drogurile nu ar fi străine 

Paginile de pe rețelele de socializare arată că cei doi tineri italieni pozau în ipostaze de rebeli cu accente extreme. Într-o poză de profil,  Damiani Davide apare împreună cu Sara Porcu, ambii trăgând din țigări care nu par a fi din cele legale. Mai mult, în mai toate pozele, Damiani Davide pare a avea expresia unui om aflat sub influența unor substanțe psihoactive. De altfel, se pare că acesta era și anchetat pentru consum sau trafic de droguri, în Italia. Totuși, în locuința din Vatra Dornei nu s-au găsit droguri.

Ancheta aflată sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava continuă pentru a fi stabilite împrejurările exacte în care a fost comis omorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un triunghi amoros între un român, o italiancă și un italian s-a încheiat cu o crimă, la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 5273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un triunghi amoros între un român, o italiancă și un italian s-a încheiat cu o crimă, la Vatra Dornei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei