Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 70 (7071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune de sprijin

Campania ,,Siguranţă de Nota 10”, derulată pentru prevenirea delicvenţei juvenile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni desfăşoară, până la mijlocul lunii iunie, campania de prevenire a delincvenţei juvenile, victimizării minorilor şi prevenirii violenţei în mediul şcolar „Siguranţă de Nota 10". Această campanie are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor pentru reducerea riscului de victimizare şi de implicare în fapte antisociale. Totodată, se urmăreşte responsabilizarea elevilor cu privire la adoptarea unui comportament preventiv şi informarea cu privire la legislaţia în domeniu,   în special în ceea ce priveşte limitele răspunderii penale a minorilor şi consecinţele în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament antisocial.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Suceava, împreună cu poliţiştii de proximitate şi poliţişti din cadrul secţiilor şi posturilor de poliţie, vor transmite mesajul campaniei în toate unităţile de învăţământ din judeţul Suceava, acesta fiind adresat atât copiilor, cât şi cadrelor didactice sau părinţilor. Cu ocazia activităţilor desfăşurate în cadrul campaniei, poliţiştii de prevenire şi proximitate informează elevii, părinţii şi cadrele didactice despre normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi consecinţele legale asociate faptelor antisociale. Vor fi organizate, de asemenea, activităţi interactive, concursuri, dezbateri, jocuri şi vor fi utilizate instrumente de intervenţie adaptate grupurilor ţintă în funcţie de vârsta elevilor şi problematica specifică anumitor zone.

De asemenea poliţiştii le prezintă elevilor materiale preventive având ca temă prevenirea furturilor, siguranţa bunurilor personale, prevenirea infracţiunilor în mediul on-line, dar şi prevenirea victimizării prin accidente rutiere. Siguranţa elevilor în drumul lor spre şcoală şi spre casă, modalitatea de a se comporta în unitatea de învăţământ, dar şi evitarea stărilor conflictuale sunt unele dintre temele dezbătute de poliţiştii suceveni în interacţiunea lor cu elevii. În acelaşi context, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au realizat 5.000 de materiale cu mesaje preventive care vor fi expuse la avizierele unităţilor de învăţământ, precum şi în locurile uşor accesibile elevilor şi părinţilor. Au fost realizate ghiduri cu recomandări preventive pe teme de educaţie rutieră şi siguranţă în mediul on-line, care vor fi distribuite în această perioadă la întâlnirile poliţiştilor cu elevii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania ,,Siguranţă de Nota 10”, derulată pentru prevenirea delicvenţei juvenile.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania ,,Siguranţă de Nota 10”, derulată pentru prevenirea delicvenţei juvenile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei