Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 70 (7071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri severe

Doi şoferi au fost reţinuţi după gratii, în urma comiterii unor infracţiuni rutiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma înăspririi măsurilor luate împotriva celor care săvârşesc infracţiuni rutiere pe drumurile publice, la sfârşit de săptămână alţi doi şoferi au ajuns după gratii pentru comiterea unor astfel de abateri grave.

Primul caz a fost înregistrat în timpul unei acţiuni pe linie rutieră, derulată de angajaţii Poliţiei municipiului Rădăuţi în cooperare cu Poliţia oraşului Vicovu de Sus în timpul dimineţii de vineri. În cadrul acţiunii au fost constatate trei infracţiuni, din care două de conducere a unui vehicul având permisul de conducere reţinut şi una de conducere a unui vehicul neînmatriculat. Au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.605 lei, din care 25 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Poliţiştii au reţinut un permis de conducere, pentru neoprire la semnalul regulamentar şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Astfel, în jurul orei 11.20, un echipaj de poliţie a oprit pentru control pe DJ 209G, din comuna Brodina, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru infracţiuni rutiere. Întrucât pe rolul Judecătoriei Rădăuţi se află un alt dosar penal privind comiterea aceleaşi infracţiuni, bărbatul a fost dus la Postul de Poliţie Ulma, unde a fost audiat ca inculpat, din nou, de poliţişti. La interval de două ore după ce a plecat din sediul poliţiei, un echipaj de poliţie l-a depistat din nou pe individ la volanul unui autoturism, conducând pe un drum public. Având în vedere insistenţa şi perseverenţa cu care bărbatul de 36 de ani a comis infracţiunile, în mod repetat într-un interval scurt de timp, pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Suceava. La expirarea orelor de reţinere, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au luat decizia cercetării în continuare a bărbatului sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.

 

Ajuns după gratii, după ce a fost prins cu o alcoolemie foarte mare

Un al doilea caz de abatere gravă de la legislaţia rutieră, finalizat cu reţinerea şoferului pentru 24 de ore în spatele gratiilor, a fost înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, în comuna Iacobeni. Un echipaj de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vatra Dorneia oprit pentru control pe DN 17, un autoturism VW Golf care circula din direcţia Iacobeni spre Cîrlibaba şi era condus de către un bărbat de 45 ani, din comuna Cîrlibaba. Întrucât cel de la volan mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde i s-au  prelevat mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului”. În acelaşi timp, având în vedere alcoolemia deosebit de mare înregistrată, pe numele şoferului a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şoferi au fost reţinuţi după gratii, în urma comiterii unor infracţiuni rutiere.
 Vizualizări articol: 1438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi şoferi au fost reţinuţi după gratii, în urma comiterii unor infracţiuni rutiere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei