Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 70 (7071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ședință extraordinară

Proiectul bugetului local al Sucevei pe 2019 va fi discutat pe 4 aprilie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleșii locali suceveni se vor întruni săptămâna viitoare, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, pentru a discuta proiectul bugetului municipiului reședință de județ pentru 2019.

„Conform calendarului, cel mai repede putem aproba bugetul local pe data de 4 aprilie, adică joi. Proiectul de buget local a fost definitivat, el a fost prezentat în mare și a intrat și în dezbatere publică. Bugetul total este de 390.056.416 lei, din care 255.738.974 de lei pentru funcționare și 134.374.442 de lei pentru dezvoltare”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Comparativ, bugetul pe 2019 este cu 24,16% mai mare decât cel de anul trecut.

Cea mai mare creștere se înregistrează la capitolul Investiții – cu 48,36% mai mult față de anul trecut.

„Bugetul investițiilor reprezintă 34,43% din bugetul local, care este unul al dezvoltării. Creșterea vine în principal din accesarea de proiecte europene – astăzi avem depuse 11 proiecte europene în diverse faze – unele la finalizare, unele în curs de implementare, altele la aprobare”, a precizat edilul sucevean.

Pe capitole, cel mai mult, 20,24% este alocat la Transporturi, 13,78% Învățământ, 11,75% Locuințe – Dezvoltare, 10,45% Cultură – Recreere, 9,81% Combustibil și energie.

„Este un buget destul de consistent, dorim să-l aprobăm cât mai repede și să derulăm lucrările cuprinse în el, în special cele de investiții, unele fiind în așteptare pentru demararea procedurilor de licitație, în vreme ce la altele am demarat licitația pe clauză suspensivă, pentru a câștiga timp”, a adăugat edilul sucevean.

De obicei, discutarea bugetului local avea loc la finele lunii ianuarie, cel târziu în februarie, pentru că de aprobarea acestuia depind o mulțime de finanțări care se acordă de la bugetul local, dar mai ales demararea de licitații și lucrări, numai că realizarea sa depinde și de bugetul central, de stat, care a fost prezentat cu întârziere și abia recent adoptat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul bugetului local al Sucevei pe 2019 va fi discutat pe 4 aprilie.
 Vizualizări articol: 1234 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul bugetului local al Sucevei pe 2019 va fi discutat pe 4 aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei