Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 62 (7063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

Gheorghe Flutur va susţine la Summitul PPE de la Bucureşti necesitatea unei autostrăzi între Moldova şi Ardeal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Ligii Aleşilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, va susţine în cadrul Summitului PPE care va avea loc la finalul acestei săptămâni, la Bucureşti, necesitatea şi importanţa construcţiei unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prin funcţia de lider al Ligii Aleşilor Locali din PNL, este principalul organizator al Summitului Partidului Popular European, care va avea loc la Bucureşti. La summit vor participa şi  candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, şi secretarul general al PPE, Antonio Lopez, alături de care vor fi prezenţi circa 4.000 de aleşi locali din România, precum şi primari ai unor capitale de ţări din Uniunea Europeană, cum ar fi cei ai Madridului şi Atenei, Manuela Carmena, respectiv Giorgos Kaminis.

Flutur a subliniat faptul că pentru pregătirea acestui eveniment s-a lucrat intens timp de două luni, alături de secretariatul tehnic al PPE, el precizând că unul dintre elementele de noutate din cadrul summitului va fi prezentarea unui proiect pe care l-a coordonat personal, în care vor fi evidenţiate proiectele de succes ale administraţiei liberale locale şi judeţene din România.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că la summit toate regiunile de dezvoltare vor beneficia de un stand în care vor fi prezentate proiectele de succes. „Dintre acestea, câte două proiecte mai reprezentative vor fi prezentate conducerii PPE şi lui Manfred Weber, celelalte fiind prezentate în format electronic. În ceea ce priveşte Regiunea de Nord-Est, vor fi prezentate proiectele de succes din fiecare judeţ”, a declarat Flutur. El a afirmat că pentru judeţul Suceava va fi prezentat Spitalul Judeţean Suceava, cu lucrările de modernizare din ultimii zece ani, din momentul în care a trecut din subordinea Ministerului Sănătăţii în cea a administraţiei judeţene condusă de PNL. Flutur a adăugat că un alt proiect care va fi evidenţiat va fi şi modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava, fiind prezentate şi beneficiile acestui proiect pentru populaţie.

 

Flutur: „Acolo unde sunt administraţii liberale se simt modernizarea şi dezvoltarea”

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că personal va avea câteva întrebări punctuale şi sugestii pentru conducerea PPE şi în special pentru candidatul PPE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

„O primă întrebare va fi legată de pârghiile pe care le poate avea Comisia Europeană asupra României cu privire la construcţia autostrăzii Est-Vest, care să lege Moldova de Ardeal. Şi asta pentru ca Regiunea de Nord-Est să nu mai fie lăsată în urmă, având în vedere că, din păcate, se măreşte decalajul faţă de Ardeal. De asemenea, o altă propunere va fi ca finanţarea proiectelor să fie făcută pe principiul de jos în sus. Dacă Bucovina are iniţiative pe turism, pe produse ecologice, pe agricultură şi industrie alimentară, şi avem iniţiative, să fim eligibilă în aceste domenii, aşa cum alţii pot avea prioritate pe alte domenii”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai precizat că va propune şi dezvoltarea de parteneriate între Estul şi Vestul Europei, pe modelul parteneriatului pe care judeţul Suceava îl are încheiat cu regiunea Schwaben, din Germania. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a declarat că va evidenţia în faţa conducerii PPE concluziile cu privire la implicarea aleşilor locali în dezvoltarea României, subliniind faptul că „acolo unde sunt administraţii liberale se simt modernizarea şi dezvoltarea”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur va susţine la Summitul PPE de la Bucureşti necesitatea unei autostrăzi între Moldova şi Ardeal.
 Vizualizări articol: 1246 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Gheorghe Flutur va susţine la Summitul PPE de la Bucureşti necesitatea unei autostrăzi între Moldova şi Ardeal2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei