Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 62 (7063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Distincție

O elevă a Colegiului „Petru Rareș”, desemnată ambasador onorific al limbii franceze în România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eleva Teodora Iuliana Juncu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș”Suceava, se numărăprintre olimpicii răsplătiți cu diplomăonorificăde ambasador al limbii franceze în România, datoritărezultatelor remarcabile obținute în cadrul Olimpiadei Internaționale de LimbăFranceză.

Olimpicii din țarăau fost felicitați de către preşedintele Klaus Iohannis în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Internaţionale a Francofoniei, pe 12 martie.

Teodora Iuliana Juncu a fost pregătită de profesoarele Luminița Mocanu și Laurica Ciurari, cele trei fiind invitate lafestivitatea desfăşurată sub înaltul patronaj al Preşedintelui României. Pentru că Teodora este în clasa a XII-a, programul nu i-a permis să fie prezentă la București, la eveniment, ea urmând să primească diploma în viitorul apropiat.

Teodora Iuliana Juncu, elevă în clasa de bilingv română - franceză, și-a adjudecat, în toamna lui 2018, premiul al II-lea în cadrul probei orale, desfășurate pe echipe, nivel B2, la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, la Ohrid, Republica Macedonia.

În competiție s-au întrecut cei mai buni elevi la limba franceză, provenind din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Moldova și România. România a fost reprezentată de un grup de 6 elevi (laureații olimpiadei de limba franceză – etapa națională 2018), grup din care a făcut parte și eleva Teodora Iuliana Juncu.

Celebrarea Zilei Internaţionale a Francofoniei – 2019, de la Palatul Cotroceni, a fost organizată de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Grupului Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din Romania (GADIF) şi al Biroului Regional pentru Europa Centrală şi Orientală (BRECO) al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF). La eveniment a participat Louise Mushikiwabo, Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

 

„Educația este calea care le permite tinerilor să descopere valorile”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o alocuțiune în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Francofoniei.

„Pentru România, a face parte din marea familie francofonă înseamnă mai mult decât un patrimoniu cultural comun, înseamnă apartenența națiunii noastre la valori și opțiuni fundamentale. Modernitatea și europenizarea țării noastre s-au construit pe principii și idealuri promovate în lume prin intermediul limbii franceze, desăvârșindu-se în politică, educație și cultură. (...) În valorizarea libertății, societatea omenească nu cunoaște un alt instrument mai bun decât educația. Educația este un contributor primordial în construirea unei lumi incluzive, a păcii și a dialogului pașnic între civilizații. Educația este, totodată, calea care le permite tinerilor să descopere valorile și să-și stabilească țintele pentru a se forma profesional, civic sau politic. O astfel de abordare nu va întârzia să dea rezultate. Un exemplu elocvent în acest sens este prezența alături de noi a unor tineri remarcabili. Mă bucur să vă salut, dragi olimpici și premianți la concursurile de limba franceză! Vă felicit pentru rezultate, pe voi, dar și pe profesorii voștri, și vă îndemn să continuați explorarea diversității culturale a umanității!”, a transmis președintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a Colegiului „Petru Rareș”, desemnată ambasador onorific al limbii franceze în România.
 Vizualizări articol: 2185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O elevă a Colegiului „Petru Rareș”, desemnată ambasador onorific al limbii franceze în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei