Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 62 (7063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Interes

Alocarea de fonduri europene pentru parcări subterane şi supraterane, solicitată de primarul Sucevei la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, la al 8-lea Summit European al Regiunilor şi Oraşelor, primarul Sucevei, Ion Lungu, a venit cu o propunere de mare interes pentru toţi primarii de oraşe din ţară – cea a realocării fondurilor europene neutilizate pe o nouă axă, destinată construirii de parcări supraterane şi subterane în mediul urban.

Problema realocării fondurilor europene pentru care nu s-au depus proiecte a fost ridicată în prezenţa Preşedintelui European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, a comisarului european Corina Creţu şi a viceprim-ministrului Daniel Suciu.

„Doamna comisar european Corina Creţu mi-a răspuns că propunerea trebuie să vină de la Guvern, întrucât Comisia Europeană aprobă solicitările guvernelor ţărilor membre. Important este că viceprim-ministrul Daniel Suciu a zis în plen că va veni la Suceava să discutăm despre acest lucru”, a spus Ion Lungu, prezent la summit alături de primarul Clujului, Emil Boc, primarul Iaşiului, Mihai Chirică, dar şi primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş.

Edilul sucevean a dat ca exemplu cele două parcări subterane din centrul Sucevei, realizate din fonduri europene în exerciţiul financiar 2007-2013, precizând faptul că municipalitatea are pregătite 10 proiecte pentru parcări supraterane.

„Sperăm ca în urma realocărilor financiare să putem construi parcări supraterane pe fonduri europene în oraşul nostru”, a concluzionat primarul Ion Lungu.

Cele mai multe fonduri europene neutilizate în exerciţiul financiar 2014-2020 sunt pentru reabilitarea termică a blocurilor, populaţia fiind foarte reticentă în a le accesa, deşi cota de participare a proprietarilor imobilelor este de 25%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alocarea de fonduri europene pentru parcări subterane şi supraterane, solicitată de primarul Sucevei la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor.
 Vizualizări articol: 971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alocarea de fonduri europene pentru parcări subterane şi supraterane, solicitată de primarul Sucevei la Summitul European al Regiunilor şi Oraşelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei