Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 49 (7050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Solicitări imposibile

Zeci de străzi de pământ din Suceava nu pot fi asfaltate, pentru că sunt private

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii a zeci de străzi „de pământ” din municipiul Suceava, care se confruntă zi de zi cu neplăceri cauzate de lipsa asfaltului pe zona circulabilă rutier şi pietonal, aşteaptă în zadar ca administraţia locală să vină să le asfalteze, deoarece terenurile pe care au fost amenajate sunt private.

Confruntată cu numeroase solicitări de asfaltare a străzilor apărute în cartierele noi, precum Lanişte, zona Aleea Dumbrăvii sau chiar în zona centrală, la baza dealului Tătăraşi, conducerea Primăriei Suceava a făcut o inventariere a acestor zone, pentru a vedea ce soluţii se găsesc.

„O mare problemă cu care ne confruntăm este cea a străzilor de pământ, unde sunt două mari categorii – care pot fi asfaltate şi care nu avem cum, pentru că nu sunt ale primăriei, ci pe domeniu privat. Cea mai recentă discuţie am avut-o cu cetăţenii de pe strada Petre Ţuţea, care spun că vin să facă grevă la primărie, doar că terenul este al unui dezvoltator privat, Nelu Mercedes, care nu vrea să dea terenul decât dacă primeşte altul la schimb. Nu avem soluţie legală pentru rezolvarea problemei”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Pentru a se lămuri în privinţa reclamaţiilor şi nemulţumirilor exprimate de cetăţeni vizavi de străzile de pământ, edilul sucevean a mers personal să le vadă şi să discute cu cei care locuiesc acolo.

„Săptămâna aceasta am luat la pas cartierul Lanişte, am mers pe toate străzile, este o zonă rezidenţială cu case frumoase, dar cu străduţe foarte, foarte înguste. Oamenii au construit cum au putut, nu au lăsat distanţă între ei, unde mai era o jumătate de metru liber au pus gardul în drum... Cu toate acestea încercăm să găsim soluţii să aducem acolo apă, canalizare, asfaltare şi chiar gaz metan, doar că 80% dintre străzi sunt private”, a declarat Lungu.

Drept urmare, pentru unele străzi există planuri de asfaltare chiar de anul acesta, dar pentru altele nu există nici o şansă deocamdată, fiind proprietăţi private: Maior Anton Ionescu, Arthur Gorovei, Calistrat Hohaş, Cezar Petrescu, Cristofor Simionescu, Demostene Botez, Eusebie Popovici, George Bacovia, Gheorghe Asachi, Gheorghe Cozorici, Grigore Vieru, Iftimie Bîrleanu, Ileana Bardă, Ioan Slavici, Joseph Schimdt, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Magda Isanos, Marin Preda, Marin Sorescu, Moldoviţa, Nicolae Porumbescu, Nicu Gane, Octavian Goga, Teodor Bălan, Titu Maiorescu.

„Sunt cazuri de oameni disperaţi, pe care îi înţeleg, dar pentru care nu putem face nimic, câtă vreme cât sunt străzi private. Aceste străzi sunt îndeosebi în cartierele noi, precum Lanişte şi zona Aleea Dumbrăvii. Sunt oameni care au avut terenuri, au dezvoltat cartiere noi, dar strada care a rămas neasfaltată nu este a primăriei. Nu putem interveni acolo cu nimic”, a adăugat edilul sucevean.

Bugetul de asfaltări al Primăriei Suceava este propus a fi de 30 de milioane de lei – cel mai mare de până acum, iar după ce va fi discutat şi aprobat bugetul local, vor putea fi demarate o serie de lucrări ample de asfaltare, contractul în vigoare, semnat la finele anului trecut, fiind cu o asociere de patru asfaltatori - Conbucovina, Autotehnorom, Florconstruct şi SUCT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de străzi de pământ din Suceava nu pot fi asfaltate, pentru că sunt private.
 Vizualizări articol: 1954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de străzi de pământ din Suceava nu pot fi asfaltate, pentru că sunt private5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei