Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 49 (7050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Angelica Fădor: Prin ordonanţa lăcomiei, guvernarea PSD-ALDE pune frână investiţiilor administraţiilor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că prin „ordonanţa lăcomiei”, guvernarea PSD-ALDE pune frână investiţiilor autorităţilor publice locale. Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, Angelica Fădor a spus că primele luni ale acestui an au dovedit deja că Guvernul PSD-ALDE este incapabil, pentru al treilea an consecutiv, să producă dezvoltare şi bunăstare pentru această ţară. Fădor a precizat că mai mult, la sfârşitul anului trecut, fără să existe consultare publică reală, fără să existe studii de impact, Guvernul PSD-ALDE a emis Ordonanţa 114/2018, aşa-numita ”Ordonanţă a lăcomiei”.

Deputatul liberal a precizat că măsura luată de Guvern a generat multe discuţii în sistemul bancar, în zona furnizorilor de energie, dar mai puţin în ceea ce priveşte situaţia administraţiilor publice locale, care se văd acum în postura de a renunţa la proiecte cu fonduri europene sau fonduri naţionale pentru că, prin această ordonanţă a crescut cu 57 la sută manopera pentru lucrările de construcţii, iar sumele de plată în plus nu sunt eligibile în cadrul acestor finanţări.

„L-am ascultat la Ora Guvernului pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, care susţinea că prin OUG 114/2018 sunt susţinute autorităţile locale, ceea ce mă face să cred că responsabilul pentru acest portofoliu ori încearcă să ne prostească în faţă, ori habar nu are despre realitatea din ţară. Consider că Ordonanţa lăcomiei este cea care va afecta în acest an foarte grav toate investiţiile publice din ţară. Astfel, dacă Guvernul PSD-ALDE a dovedit că este incapabil să facă investiţii în dezvoltare, acum, prin această ordonanţă, guvernarea PSD-ALDE pune frână şi investiţiilor demarate de administraţiile publice locale”, a declarat Angelica Fădor. Ea a subliniat că deja foarte mulţi primari au anunţat că renunţă la o serie de proiecte pentru care au semnat contracte de finanţare pentru că vor trebui să suporte, din bugetul şi aşa ciunţit de Guvernul PSD-ALDE, cheltuielile suplimentare pentru a respecta măsurile din OUG 114. Fădor a atras atenţia că proiecte de construcţii şi modernizări de şcoli şi grădiniţe, proiecte de apă şi canalizare, proiecte pentru modernizarea drumurilor comunale vor fi abandonate pentru că Guvernul se face că dă cu o mână, dar, în realitate, ia de la autorităţile locale cu două mâini.

 

Angelica Fădor:  Într-o ţară în care absorbţia fondurilor europene este aproape de zero, Guvernul creşte costurile pentru ca accesul la fondurile europene să fie şi mai dificil

Deputatul PNL de Suceava a declarat că unul dintre exemplele edificatoare este cel al Consiliul Judeţean Suceava, care va plăti suplimentar, din fonduri bugetare proprii, încă trei milioane de lei, pentru patru proiecte PNDL de modernizare a drumurilor judeţene deja contractate, doar pentru că a apărut „Ordonanţa lăcomiei Guvernului”. „Unde e susţinerea de care vorbea Eugen Orlando Teodorovici? În creşterea costurilor proiectelor pentru investiţii de dezvoltare? Într-o ţară care are nevoie urgentă de proiecte de investiţii, Guvernul îi taxează pe cei care doresc să construiască pentru comunităţile lor. Într-o ţară în care absorbţia fondurilor europene este aproape de zero, Guvernul creşte costurile pentru ca accesul la fondurile europene să fie şi mai dificil”, a spus deputatul liberal. Fădor a adăugat că Guvernul PSD-ALDE dovedeşte că singurul scop pe care îl are este menţinerea ţării în sărăcie şi subdezvoltare şi, mai mult, nici unul din „marile proiecte” anunţate şi chiar prevăzute în Programul de guvernare nu a fost realizat şi nici măcar început, iar acum, prin măsurile luate, sunt împiedicate şi autorităţile locale să deruleze proiecte de dezvoltare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Prin ordonanţa lăcomiei, guvernarea PSD-ALDE pune frână investiţiilor administraţiilor locale.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Angelica Fădor: Prin ordonanţa lăcomiei, guvernarea PSD-ALDE pune frână investiţiilor administraţiilor locale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei