Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 49 (7050)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultima soluţie

Cinci parcări supraterane ar putea fi realizate de Primăria Suceava din fonduri proprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema locurilor de parcare din municipiul Suceava va fi parţial rezolvată prin amenajarea de parcări supraterane, în mai multe zone aglomerate ale municipiului.

Finanţarea acestora rămâne încă o dilemă, pentru că documentaţia de realizare a lor a fost întocmită în ideea accesării de fonduri europene, care deocamdată nu este posibilă.

„Dacă în perioada de finanţare anterioară am realizat cele două parcări subterane din Centru, în următoarea nu a mai fost posibil, deşi noi ne-am pregătit cu proiecte pentru 10 parcări supraterane. Noi, primarii de municipii, solicităm ca la realocarea sumelor care nu se utilizează acum – în principal la locuinţe rezidenţiale, unde rata de depunere a proiectelor este foarte mică, de aproximativ 5%, şi vor rămâne sume foarte mari neutilizate, să ni se permită să realizăm lucrări de infrastructură, în special parcări supraterane”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că, în caz de nu se concretizează propunerea lor anul acesta, se va merge pe o altă variantă.

La o primă estimare, costul de realizare al unui loc de parcare suprateran este de 8.000 de euro, dar e posibil ca la licitaţie să se obţină un preţ mai bun.

Conform calculelor, pentru realizarea celor 10 parcări supraterane sunt necesare 11,2 milioane de euro.

„În măsura în care anul acesta nu se vede vreo şansă pentru finanţarea parcărilor supraterane din fonduri europene, voi propune ca din cele zece să pornim realizarea a cinci dintre ele, din fonduri proprii. Investiţia ar fi undeva la 5,5 milioane de euro, putem face ca investiţia să fie decisă prin intermediul sistemului de vot de la bugetul participativ, să îl adaptăm astfel încât selecţia parcărilor prioritare să fie făcută de către suceveni”, a precizat edilul sucevean, care a şi prezentat modelul uneia.

Parcările supraterane propuse sunt relativ mici, de 140 de locuri fiecare, pentru că şi suprafeţele disponibile sunt limitate.

„Noi avem planuri de situaţie, amplasamente, toată documentaţia, pentru următoarele locaţii: la Primăria Suceava; în zona Piaţa Mare; în Centru – zona Steaguri; pe strada Meseriaşilor - la parcarea de lângă sediul PSD; Centru - parcarea din spate, în zona Taylan; la Hotel Bucovina; la Piaţa Mică – zona Albina; George Enescu – zona Mobilă; în parcarea de lângă fosta clădire a Proiect Bucovina; în Zamca – zona Protopopiatului. Soluţiile de fluidizare a traficului rutier sunt clare – sensuri unice, parcări supraterane, poduri şi rute ocolitoare”, a completat primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Locurile de parcare supraterane vor fi gratuite doar o perioadă – cinci ani în caz de vor fi făcute din fonduri europene, mai puţin dacă vor fi construite din fonduri proprii ale primăriei, după care se va impune o taxă, care să acopere cheltuielile de funcţionare a acestora, precum electricitate, salubrizare şi pază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci parcări supraterane ar putea fi realizate de Primăria Suceava din fonduri proprii.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cinci parcări supraterane ar putea fi realizate de Primăria Suceava din fonduri proprii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei