Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 42 (7043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Erori plătite scump

Accidente grave, provocate de doi tineri care conduceau cu viteză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două accidente rutiere grave au avut loc în noaptea de luni spre marți la Brodina și la Vicovu de Jos, cele două evenimente rutiere având destul de multe în comun. La volan se aflau tineri cu experiență redusă în condus, care însă rulau cu viteză excesivă, respectiv neadaptată în curbă. Cinci tineri au fost răniți în urma celor două accidente rutiere, din care trei au suferit leziuni grave.

Cele două accidente vin după un final de săptămână în care polițiștii din zona Rădăuți au acționat intens în trafic și au prins mai mulți șoferi pericol public. Accidentele s-au petrecut la ore cu trafic foarte redus, ceea ce probabil a contribuit la viteza sporită cu care rulau tinerii șoferi.

 

Doi tineri în comă, după un impact la 110 km/h

Cel mai grav este accidentul înregistrat aproape de ora 3.00 din noapte în centrul comunei Vicovu de Jos, pe DN 2H, principalul drum din localitate.

La o oră la care traficul era aproape inexistent, un autoturism VW Bora, condus pe sensul de mers dinspre Rădăuți spre Putna, a fost scăpat de sub control într-o zonă aflată aproape în linie dreaptă, după sala de sport din localitate.

Autoturismul condus cu viteza de 110 km/h (acul vitezometrului s-a blocat la această viteză) a fost scăpat de sub control aparent inexplicabil, ieșind în decor prin dreapta. Mașina a lovit extrem de violent gardul unei locuințe, după care a fost proiectată în timpanul unui podeț de pe sensul opus de mers.

 

Motorul, găsit la 20 de metri de locul impactului

Mașina a suferit avarii aproape totale în urma dublului impact devastator. Motorul a sărit din mașină, fiind găsit la aproximativ 20 de metri de locul impactului.

Primii martori ajunși la fața locului au anunțat că cei doi tineri din mașină sunt proiectați în afara autoturismului, astfel că nu a fost nevoie de intervenție de descarcerare. Cei doi au fost preluați de un echipaj SMURD și de unul de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Medicul neurolog Mihaela Bejinariu, purtător de cuvânt al Spitalului municipal Rădăuți, a oferit detalii cu privire la starea în care au ajuns cei doi tineri la Spitalul din Rădăuți:

„Cele două victime erau în stare gravă, comatoasă, cu scor glasgow variabil între 3 și 5. Au fost preluați de echipa de gardă, au fost intubați, li s-a acordat asistență medicală de specialitate de anestezie terapie intensivă. Au fost stabilizați, după care a fost chemată o ambulanță cu medic pentru a fi duși la Spitalul Suceava”.

Ștefan Carcea, în vârstă de 23 de ani, și Nicușor Bolocan, de 22 de ani, ambii din Vicovu de Jos, au fost transferați la Spitalul Județean în comă, cu multiple traumatisme la cap.

Ieri, starea lor a rămas gravă, cu o evoluție mai bună a tânărului de 23 de ani, care a dat semne de revenire.

 

Dubii cu privire la care dintre tineri s-a aflat la volan

Polițiștilor nu le era foarte clar cine a fost la volan, având în vedere violența accidentului și faptul că cei doi au fost proiectați în afara autoturismului.

„Nici conducătorul autoturismului și nici pasagerul nu au putut fi testați cu aparatul etilotest și, din cauza faptului că există suspiciuni cu privire la persoana care a condus, a fost dispus prin ordonanță recoltarea de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei’, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene. 

Totuși, mai probabil pare a fi că la volan a fost tânărul de 23 de ani.

 

O mașină în care se aflau trei tineri a intrat într-un copac

 Al doilea accident grav din noaptea de luni spre marți a avut loc în jurul orei 2.30, pe drumul județean din Brodina.

Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că Andrei Juravle, în vârstă de 22 de ani, din comuna Straja, aflat la volanul unui Audi A6 cu volan pe partea dreaptă, în timp ce circula pe direcția Brodina către Straja, a pierdut controlul asupra volanului după o curbă la stânga. Mașina a intrat în coliziune cu un arbore de la marginea drumului.

În mașină erau în total trei tineri, printre care și o fată minoră, în vârstă de 17 ani, din Ulma. Toți trei au fost transportați la Spitalul din Rădăuți, de unde șoferul a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, având leziuni mai grave.

În acest caz șoferul a putut fi verificat cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidente grave, provocate de doi tineri care conduceau cu viteză.
 Vizualizări articol: 3388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Accidente grave, provocate de doi tineri care conduceau cu viteză5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei