Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 42 (7043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Competiție

Rezultatele etapei județene a Olimpiadei de limbă polonă maternă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 15-16 februarie, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului a găzduit etapa judeţeană a Olimpiadei de limba și literatura polonă maternă, competiție în care s-au înscris elevi din clasele VII-XII, de la școlile gimnaziale „Henryk Sienkiewicz” Soloneţu Nou, „Krystyna Bochenek” Poiana Micului și Nr. 1 Suceava, și de la colegiile „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, „Dimitrie Cantemir” Suceava, „Mihai Eminescu” Suceava.
Proba orală a liceenilor a avut loc pe 15 februarie 2019, elevii având de ales între mai multe teme transmise de către Comisia Centrală de Organizare și desfășurare a olimpiadei internaţionale de limba şi literatura polonă din Varșovia (Polonia). Probele scrise s-au desfășurat în data de 16 februarie 2019, elevii de la liceu susținând două probe scrise (gramatică și literatură/ compunere).
La gimnaziu, premiul I a fost acordat elevilor: Rafael Marculeac (clasa a VII-a), Gabriela Maria Stroca (clasa a VIII-a), Petronela Ancuța Gavliuc (clasa a VIII-a), David Coman (clasa a VIII-a), toți elevi la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” Solonețu Nou.

Premiul II a fost adjudecat de elevii: David Vladislav Balac (clasa a VII-a), Rebeca Elisabeta Droşceac (clasa a VII-a), Caterina Beleș (clasa a VIII-a), Miguel Markulak (clasa a VIII-a), de la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” Solonețu Nou.

Cu premiul III au fost recompensaţi: Karolina Janina Longher, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava; Daniel Baleac, clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz” Solonețu Nou; Agatka – Iozefina Marculac, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Henryk Sienkiewicz”; Rafael Marcel Moldovan, clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Krystyna Bochenek” Poiana Micului.

La liceu, premiu I s-a acordat elevilor: Iuliana Anastazia Drozdek (clasa a IX-a), Monica Eugenia Marculeac (clasa a X-a), Lucian Ioan Revai (clasa a XI-a), Ianinka Monica Baleac (clasa a XII-a), de la Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului.

Premiul II a fost adjudecat de elevii colegiului humorean: Cristina Balac (clasa a IX-a), Andreea Sara Beleş (clasa a IX-a), Monika Anelia Marculak (clasa a X-a), Carmen Camelia Coman (clasa a XI-a).

Premiul III a ajuns la: Evelina Augustina Revai, clasa a IX-a, Colegiul „Alexandru cel Bun”; Suzana Revai, clasa a IX-a, Colegiul „Alexandru cel Bun”; Daniel Gabriel Iedenac, clasa a X-a, Colegiul „Mihai Eminescu”; Bianka Paula Iedenac, clasa a XI-a, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”.

Olimpiada a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava (reprezentată de inspectorul şcolar pentru minorităţi, prof. Cristina-Maria Albu), în colaborare cu Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului.
Etapa națională a competiției se va desfășura la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, în perioada 14-16 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele etapei județene a Olimpiadei de limbă polonă maternă.
 Vizualizări articol: 1167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rezultatele etapei județene a Olimpiadei de limbă polonă maternă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei