Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 28 (7029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Rădulescu: Pentru centura Sucevei s-au alocat 47 de milioane de lei, investiţia urmând să fie finalizată în 2019

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, a anunţat că prin bugetul de stat pentru anul 2019, primăriile şi consiliile judeţene din ţară vor primi mai mulţi bani comparativ cu anul trecut, iar ministerele vor beneficia de bugete mai mari. Alexandru Rădulescu a precizat că şi pentru mai multe investiţii importante în infrastructura din judeţul Suceava vor fi alocate fondurile necesare pentru a fi finalizate anul acesta.

Rădulescu a precizat că în ceea ce priveşte primăriile, acestea vor primi finanţări per capita de 1.250 de lei/locuitor, comparativ cu 750 de lei/locuitor, cât au primit în 2018, având de plătit în plus doar indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi şi ale însoţitorilor acestora. De asemenea, el a arătat că şi Consiliile Judeţene vor primi o sumă de 400 de lei/locuitor, comparativ cu 250 de lei în 2018. Deputatul PSD consideră că în condiţiile în care vor creştere alocările de sume pentru Consiliul Judeţean Suceava, preşedintele acestei instituţii, Gheorghe Flutur, va asigura o finanţare corespunzătoare pentru repararea podului de la Vereşti, peste râul Suceava.

„Suma alocată până acum de Consiliul Judeţean Suceava pentru acest pod, de 760.000 de lei, a fost bătaie de joc şi nimeni nu s-a prezentat la cele două licitaţii organizate. Asta în condiţiile în care suma care ar fi necesară pentru repararea acestui pod este de opt milioane de lei”, a declarat Alexandru Rădulescu, el amintind de faptul că podul de la Milişăuţi, peste râul Suceava, a fost refăcut în câteva luni după ce Guvernul PSD-ALDE a alocat o sumă de şapte milioane de lei.

 

Fonduri pentru finalizarea centurii din Rădăuţi şi a lucrărilor de modernizare pe DN 18

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD Suceava a precizat că în ceea ce priveşte ministerele, acestea vor beneficia în 2019 de mai multe fonduri. Alexandru Rădulescu a dat ca exemple bugetul Ministerului Educaţiei, care creşte anul acesta cu 47%, şi cel al Ministerului Transporturilor, care în 2019 va fi cu 55% mai mare comparativ cu 2018. Deputatul PSD a arătat că în bugetul Ministerului Transporturilor, la capitolul investiţii sunt alocaţi bani pentru finalizarea, anul acesta, a mai multor investiţii în infrastructura de drumuri din judeţul Suceava. Rădulescu a precizat că pentru centura Sucevei suma alocată este de 47 de milioane de lei, astfel încât această investiţie va fi terminată în 2019. „De asemenea, şoseaua de centură a Rădăuţiului primeşte 35 de milioane de lei, sumă suficientă pentru ca lucrările să fie finalizate. La investiţii au fost alocate fonduri şi pentru DN 18, cu 79 de milioane de lei, drum care va fi finalizat în 2019”, a declarat Rădulescu. El a spus că fonduri au fost alocate şi pentru alte două drumuri naţionale din judeţ, respectiv DN 2 şi DN 17B.

„Trebuie spus că bugetul pe 2019 a fost construit pe un deficit bugetar estimat la 2,55% din PIB, pe o inflaţie de 2,7%, pe o creştere economică de 5,5% şi pe un curs euro/leu de 4,67 lei şi asta deoarece nu am luat în calcul jocul murdar al BNR care a dus la o creştere artificială a cursului”, a ţinut să precizeze Alexandru Rădulescu.

El a afirmat că îl bucură faptul că guvernarea PSD-ALDE se ţine de cuvânt, iar creşterea economică de peste 400 de milioane de euro de anul trecut, dar şi atragerea de fonduri europene şi veniturile bugetare mult mai mari au făcut ca în 2019 să fie un buget consistent, „în ciuda corului de bocitoare de la PNL la nivel local şi naţional care afirma că va fi un buget dezastruos”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădulescu: Pentru centura Sucevei s-au alocat 47 de milioane de lei, investiţia urmând să fie finalizată în 2019.
 Vizualizări articol: 1585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Rădulescu: Pentru centura Sucevei s-au alocat 47 de milioane de lei, investiţia urmând să fie finalizată în 20191.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei